IMG_2866
Vrijdag 14 jul 2017

Chocolade-bananenbrood met blauwe bessen!

Dit chocolade-bananenbrood is erg voedzaam en een heerlijk tussendoortje. De blauwe bessen maken het brood lekker fris van smaak en door het te serveren met de blauwe bessenjam dus extra lekker. Geniet ervan en een fijn weekend!


Chocolade-banenenbrood met blauwe bessen!

Ingredienten:

2 rijpe bananen, 150 gram medjouldadels, 75 gram amandelmeel, 100 gram (glutenvrije) havermout of havermeel, 40 gram cacaopoeder, 3 eieren, 25 gram roomboter of kokosolie, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, handje blauwe bessen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Week de dadels 15 minuten in warm water. Doe de dadels daarna met de andere ingredienten, behalve de blauwe bessen, in de keukenmachine en maal tot een fijn beslag. Spatel wat blauwe bessen door het beslag en doe het beslag in een, met bakpapier bekleed cakeblik. Bestrooi het beslag met wat extra blauwe bessen, gehakte noten of wat je maar lekker vindt. 

Schuif de cake in de oven en bak af in 45-50 minuten, afhankelijk van je oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is.

Het chocolade-bananenbrood is heerlijk met blauwe bessenjam

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Vandaag is het megadikke winternummer van de Gezinsgids uitgekomen. Hier kun je mijn 4-gangen...
lees verder
Voor de soepliefhebbers weer een soeprecept! Dit keer groentensoep!   Ingredienten:...
lees verder
Sinds kort kun je in de webshop van Smakelijck een uitgebreid assortiment vinden met volledig...
lees verder
Vandaag een lekker weekend recept! Dit keer geen zoet recept maar een lekker hartig hapje,...
lees verder
Er is veel vraag naar gezonde tussendoortjes, lekkers om de kinderen mee te geven naar school...
lees verder
Vroeger thuis aten wij regelmatig koninginnesoep. Vooral de erwtjes die erin zaten vond ik...
lees verder

2 opmerkingen
  • Karin
    Karin dinsdag 18 jul 2017 om 17:45
    Ha ,een vraagje , ik krijg ieder jaar veel rode bessen ( wij noemen ze aalbessen ..) maar daar heb jij geen recept voor op je site of in je boeken staan.Zou je misschien iets kunnen bedenken ? Het zijn ontzettend zure besssen die misschien wel super gezond zijn maar waar ik behalve sap ( veel werk !) en in de yoghurt weinig mee doe . Hartelijk dank bij voorbaat voor je reactie.
    • Smakelijck donderdag 20 jul 2017 om 11:31
      Zelf doe ik ook weinig met rode bessen. Ik decoreer er wel graag taarten e.d. mee. Ik vries ook vaak wat bessen in voor later gebruik, bijvoorbeeld in jams, gemengd met andere vruchten of in smoothies met bosfruit. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190