IMG_2866
Vrijdag 14 jul 2017

Chocolade-bananenbrood met blauwe bessen!

Dit chocolade-bananenbrood is erg voedzaam en een heerlijk tussendoortje. De blauwe bessen maken het brood lekker fris van smaak en door het te serveren met de blauwe bessenjam dus extra lekker. Geniet ervan en een fijn weekend!

Chocolade-banenenbrood met blauwe bessen!

Ingredienten:

2 rijpe bananen, 150 gram medjouldadels, 75 gram amandelmeel, 100 gram (glutenvrije) havermout of havermeel, 40 gram cacaopoeder, 3 eieren, 25 gram roomboter of kokosolie, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, handje blauwe bessen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Week de dadels 15 minuten in warm water. Doe de dadels daarna met de andere ingredienten, behalve de blauwe bessen, in de keukenmachine en maal tot een fijn beslag. Spatel wat blauwe bessen door het beslag en doe het beslag in een, met bakpapier bekleed cakeblik. Bestrooi het beslag met wat extra blauwe bessen, gehakte noten of wat je maar lekker vindt. 

Schuif de cake in de oven en bak af in 45-50 minuten, afhankelijk van je oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is.

Het chocolade-bananenbrood is heerlijk met blauwe bessenjam

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Na het posten van de vorige blog, de Rabarber-kruimeltaart, kreeg ik de vraag hoe ik de...
lees verder
In de winter vinden wij quiches erg lekker. Het vult vaak goed en met een lekkere salade en...
lees verder
Al een hele tijd geleden kreeg ik de aanvraag om iets te schrijven over het E-book van Diana...
lees verder
  Ik wens jullie allemaal een heel goed, gezond en Smakelijck 2014!?  ...
lees verder
Nu het herst/winter is, is er toch veel vraag naar extra vitaminen. Wat slik je bij, ...
lees verder
Deze week hoop ik mijn lekkerste salades aan jullie door te geven. Het is zo makkelijk te...
lees verder

2 opmerkingen
  • Karin
    Karin dinsdag 18 jul 2017 om 17:45
    Ha ,een vraagje , ik krijg ieder jaar veel rode bessen ( wij noemen ze aalbessen ..) maar daar heb jij geen recept voor op je site of in je boeken staan.Zou je misschien iets kunnen bedenken ? Het zijn ontzettend zure besssen die misschien wel super gezond zijn maar waar ik behalve sap ( veel werk !) en in de yoghurt weinig mee doe . Hartelijk dank bij voorbaat voor je reactie.
    • Smakelijck donderdag 20 jul 2017 om 11:31
      Zelf doe ik ook weinig met rode bessen. Ik decoreer er wel graag taarten e.d. mee. Ik vries ook vaak wat bessen in voor later gebruik, bijvoorbeeld in jams, gemengd met andere vruchten of in smoothies met bosfruit. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190