IMG_2866
Vrijdag 14 jul 2017

Chocolade-bananenbrood met blauwe bessen!

Dit chocolade-bananenbrood is erg voedzaam en een heerlijk tussendoortje. De blauwe bessen maken het brood lekker fris van smaak en door het te serveren met de blauwe bessenjam dus extra lekker. Geniet ervan en een fijn weekend!


Chocolade-banenenbrood met blauwe bessen!

Ingredienten:

2 rijpe bananen, 150 gram medjouldadels, 75 gram amandelmeel, 100 gram (glutenvrije) havermout of havermeel, 40 gram cacaopoeder, 3 eieren, 25 gram roomboter of kokosolie, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, handje blauwe bessen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Week de dadels 15 minuten in warm water. Doe de dadels daarna met de andere ingredienten, behalve de blauwe bessen, in de keukenmachine en maal tot een fijn beslag. Spatel wat blauwe bessen door het beslag en doe het beslag in een, met bakpapier bekleed cakeblik. Bestrooi het beslag met wat extra blauwe bessen, gehakte noten of wat je maar lekker vindt. 

Schuif de cake in de oven en bak af in 45-50 minuten, afhankelijk van je oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is.

Het chocolade-bananenbrood is heerlijk met blauwe bessenjam

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Vandaag staat er een interessant artikel in de Volkskrant over suiker. Aangezien ik er net over...
lees verder
Dit recept bewijst dat koken met pure ingrediënten echt niet heel veel meer tijd kost en ook...
lees verder
In de reeks 'zonder-pakjes-en-zakjes' gerechten op de website maak ik gerechten na volgens een...
lees verder
Het zal jullie ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat ik na de zomervakantie iets minder trouw blog...
lees verder
Ingredienten: 2 uien (fijngesnipperd), 1 teen knoflook (uitgeperst), pakje...
lees verder
Nog een recept waar veel vraag naar is. Want hoe maak je een lekkere jus? Heel makkelijk en je...
lees verder

2 opmerkingen
  • Karin
    Karin dinsdag 18 jul 2017 om 17:45
    Ha ,een vraagje , ik krijg ieder jaar veel rode bessen ( wij noemen ze aalbessen ..) maar daar heb jij geen recept voor op je site of in je boeken staan.Zou je misschien iets kunnen bedenken ? Het zijn ontzettend zure besssen die misschien wel super gezond zijn maar waar ik behalve sap ( veel werk !) en in de yoghurt weinig mee doe . Hartelijk dank bij voorbaat voor je reactie.
    • Smakelijck donderdag 20 jul 2017 om 11:31
      Zelf doe ik ook weinig met rode bessen. Ik decoreer er wel graag taarten e.d. mee. Ik vries ook vaak wat bessen in voor later gebruik, bijvoorbeeld in jams, gemengd met andere vruchten of in smoothies met bosfruit. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190