IMG_4328
Maandag 30 apr 2018

Chinese Beef Shanghai #zonder pakjes en zakjes!

 

Chinese Beef Shanghai - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

Voor de sausmix: 1 eetlepel imkerhoning, 1 eetlepel sesamzaad, 1 theelepel korianderpoeder, 1 eetlepel (glutenvrije) sojasaus of tamari, 200 milliliter groentebouillon (Rapunzel zonder gist), zout en peper naar smaak, eventueel een paar druppels vissaus, als je dat in huis hebt

Voor de kruidenmix: 1 theelepel imkerhoning, 1,5 theelepel paprikapoeder, 1 gesnipperde teen verse knoflook of knoflookpoeder, 1 theelepel tomatenpuree, 1 gesnipperde sjalot, snuf cayennepeper, 1 eetlepel sojasaus, zout en peper naar smaak

Verder nodig: 350 gram rundergehakt, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 stuks prei, 150 gram taugé, mie of (glutenvrije noodles), sesamolie

Bereiding:

Doe het gehakt met de kruidenmix in een kom en kneed door elkaar. Voeg eventueel naar smaak wat paneermeel of een fijngemalen glutenvrije cracker toe. Dit is niet persé nodig, maar maakt de gehaktballetjes wel wat smeuiger van smaak.

Maak balletjes van het gehakt van 2-3 centimeter groot. Kook ondertussen de mie of noodles gaar.

Snipper de ui en de knoflook en snijd de prei in ringetjes. Verwarm wat olie of boter in een ruime pan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Voeg de ui, knoflook en de preiringen toe en roerbak deze even een paar minuten mee. Voeg de taugé toe en bak 1 minuut mee. Voeg de ingredienten voor de sausmix toe samen met de bouillon. Laat de saus nog een paar minuten doorstoven. Vind je de saus te dun? Maak het dan wat dikker met een papje van maizena of speltbloem of laat het nog iets verder inkoken.

Giet de noodles of mie af en meng met een klein beetje sesamolie. Serveer de mie met de gehaktballetjes en bestrooi met een klein beetje met sesamzaadjes. 

Tip voor meer groente: 

*Voeg een extra prei toe of plakjes kastanjechampignons.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Het is crisis in voedingsland. Suiker kan inmiddels écht niet meer en rijstwafels zijn...
lees verder
Je bent er dol op of je gruwelt ervan. Amandelspijs. In een roomboterstaaf of in een lekker...
lees verder
Deze smoothie zit vol met groene bladgroente, terwijl je daar niets van proeft! Voor je...
lees verder
      Eén van mijn favoriete salades op dit moment. Het kost niet...
lees verder
Op internet was ik aan 't speuren naar een goed recept voor glutenvrij brood....
lees verder
Sommigen van jullie zullen allicht wel een keer gehoord hebben van Julia Kang. Julia heeft...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190