02-03-2018

No Knead Brood!

Een zeer gemakkelijk brood wat je niet hoeft te kneden en wat niet hoeft te rijzen. Ik maakte deze al eerder: dit heerlijk gevulde speltbrood. Deze keer een heerlijk snel weekendbroodje. Meer dan een lik roomboter heeft het niet nodig, mmm!

No Knead Brood

Ingredienten voor 1 brood:

100 gram speltmeel, 175 gram speltbloem, 25 gram fijne havermout, 1 theelepel baksoda, 1 theelepel zout, 1 ei, 1 eetlepel imkerhoning, 225 milliliter karnemelk*

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een pizza- of broodsteen in de oven als je deze hebt. Bak het brood anders op een bakplaat.

Meng de droge ingredienten goed door elkaar. Voeg de natte ingredienten toe en meng deze goed door elkaar heen. Ik deed het in de mixer met een deeghaak. Het wordt een plakkerig deeg, dat is normaal. Doe het deeg op een vel bakpapier en bestuif je handen met wat meel of bloem. Vorm een bal van het brood en leg het brood in de oven op de broodsteen. Bak het brood in 30-35 minuten gaar. Het brood moet hol klinken als je erop tikt. Het brood is net gebakken het lekkerst. 

*Geen karnemelk in huis? Gebruik 3 eetlepels yoghurt en maak verder aan met water tot je 225 ml hebt. 

Fijn weekend! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

21 Reacties

  • Bertha
    Bertha zaterdag 03 mrt 2018 om 12:21
    Hoi Williene, Vanmorgen aan de slag gegaan en het is zowaar gelukt! Heerlijk! Had er een zwaar hoofd in omdat ik ooit het gevulde speltbrood heb gemaakt en die was echt mislukt.. Groetjes Bertha
    • Smakelijck zaterdag 03 mrt 2018 om 17:14
      Fijn dat het is gelukt! Geniet ervan.
  • Desiree
    Desiree woensdag 14 mrt 2018 om 09:49
    Wat een heerlijk brood zeg! Zo makkelijk te maken ( iets meer bloem em havermout erin gedaan omdat hij te nat was bij mij) . Ik gebruikte wel iets minder karnemelk. Zelfs de volgende dag is het nog lekker , heerlijk met roomboter en honing erop . Bedankt!
    • Smakelijck woensdag 14 mrt 2018 om 10:08
      Fijn!
  • Mieke
    Mieke vrijdag 16 mrt 2018 om 12:43
    Als ik geen melkproducten erin wil gebruiken, kan het dan ook gewoon met water en een eetlepel appelazijn?
    • Smakelijck vrijdag 16 mrt 2018 om 13:15
      Ja, dat kan. Het kan ook met bijv. amandelmelk of havermelk met citroensap. Succes!
  • Lisette
    Lisette woensdag 21 mrt 2018 om 10:37
    Heerlijk brood zeg, en erg makkelijk te maken. Wij vinden hem wel aan de zoute kant. Kan er ook een halve theelepel zout door i.p.v. een hele?
    • Smakelijck woensdag 21 mrt 2018 om 11:03
      Fijn! Ja hoor, dat kun je altijd aanpassen naar smaak. Succes!
  • Liesbeth
    Liesbeth woensdag 26 sep 2018 om 15:52
    Wat kan ik er door heen doen in plaats van de honing (ivm allergie)?
    • Smakelijck donderdag 27 sep 2018 om 09:05
      Yaconsiroop, ahorn of rijststroop?
  • ella
    ella vrijdag 16 aug 2019 om 17:51
    kan het ei ook vervangen worden? vrgr, Ella
    • Smakelijck vrijdag 16 aug 2019 om 18:54
      Hoe je een ei kunt vervangen in een recept kun je in deze blog lezen: https://www.smakelijck.nl/recepten/hoe-vervang-ik-/
    • Jolande
      Jolande zaterdag 05 mrt 2022 om 09:03
      Welk meel(mengsel) kan ik gebruiken om hem glutenvrij te maken?
      • Smakelijck maandag 07 mrt 2022 om 09:12
        No Knead Bread glutenvrij maken is niet geschikt, ik denk dat het heel compact wordt. Je zou het evt. kunnen proberen met glutenvrij havermeel.
    • Christaa
      Christaa donderdag 27 okt 2022 om 19:08
      Vraagje...Kan dit in de vriezer/blijft het dan lekker? Zo ja, hoe kun je het dan het beste verpakken? Ben erg blij met je weblog. En ondanks anders eten is gezin blij omdat ze genieten van alle nieuwe recepten: top!!
      • Smakelijck donderdag 27 okt 2022 om 20:15
        Fijn om te lezen :-) In de vriezer kan, in plakjes, apart verpakt. Ik zou het daarna wel opwarmen in de oven of even in het broodrooster. Succes!
    • Christa
      Christa vrijdag 28 okt 2022 om 14:15
      Vraagje...kan het gewoon op glazen bakplaat met bakpapier eronder?
      • Smakelijck maandag 31 okt 2022 om 09:11
        Ja hoor!
    • Marieke
      Marieke dinsdag 16 jul 2024 om 10:57
      Hoi, Zou dit ook met 100 gr roggemeel ipv spelt kunnen? Langer kneden dan? Ik heb nog maar weinig kennis van brood bakken maar doe het inmiddels wel elke week een paar keer. Kom er vanzelf in hoop ik! Na de vakantie wil ik beginnen met de zuurdesem starter. Leuke uitdaging! Groetjes Marieke
      • Smakelijck woensdag 17 jul 2024 om 12:48
        Roggemeel is een zwaarder meel, wat er voor zal zorgen dat je brood compacter wordt. Ik zou dan ook wat extra vocht toevoegen.
        • Marieke
          Marieke donderdag 18 jul 2024 om 12:51
          Bedankt!
Laat een bericht achter!
284