No Knead Brood!
Een zeer gemakkelijk brood wat je niet hoeft te kneden en wat niet hoeft te rijzen. Ik maakte deze al eerder: dit heerlijk gevulde speltbrood. Deze keer een heerlijk snel weekendbroodje. Meer dan een lik roomboter heeft het niet nodig, mmm!
No Knead Brood
Ingredienten voor 1 brood:
100 gram speltmeel, 175 gram speltbloem, 25 gram fijne havermout, 1 theelepel baksoda, 1 theelepel zout, 1 ei, 1 eetlepel imkerhoning, 225 milliliter karnemelk*
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een pizza- of broodsteen in de oven als je deze hebt. Bak het brood anders op een bakplaat.
Meng de droge ingredienten goed door elkaar. Voeg de natte ingredienten toe en meng deze goed door elkaar heen. Ik deed het in de mixer met een deeghaak. Het wordt een plakkerig deeg, dat is normaal. Doe het deeg op een vel bakpapier en bestuif je handen met wat meel of bloem. Vorm een bal van het brood en leg het brood in de oven op de broodsteen. Bak het brood in 30-35 minuten gaar. Het brood moet hol klinken als je erop tikt. Het brood is net gebakken het lekkerst.
*Geen karnemelk in huis? Gebruik 3 eetlepels yoghurt en maak verder aan met water tot je 225 ml hebt.
Fijn weekend!
Liefs, Williene