Kaas-uienbrood!
Let op: Je kunt je nog steeds aanmelden om mee te doen aan de verloting van het kadootje. Zie de blog hieronder! Er hebben zich al heel veel mensen aangemeld, leuk! Tot morgenmiddag 12 uur heb je nog de tijd om je aan te melden via mail of de betreffende blog.
Maar nu is het weer tijd voor een recept. Een heerlijk brood voor bij een lekkere kom soep of gewoon als lunch. Het is wat werk, maar je zult er geen spijt van hebben!
Kaas-uienbrood:
Ingredienten:
400 gram meel (200 gr. meergranenbroodmeel met bijv. 200 gr. speltbloem), 1 el gist, 250 ml lauw water, 1 el kokosolie (of ander vet), evt. 1 tl zout (als dit niet in het broodmeel zit), evt. 1 el broodverbeteraar (biologisch), 4 grote uien in halve ringen gesneden, 150 gram geraspte kaas
Kneed het meel met de gist, zout, evt. broodverbeteraar (let op: biologisch), de kokosolie en het water tot een soepel deeg. Dit gaat prima in bijv. de keukenmachine (blijft het te plakkerig voeg dan iets meel toe, is het te droog voeg dan nog wat water toe). Doe het brooddeeg in een kom en laat met een vochtige theedoek 3 kwartier rijzen op een warme plek. Kneed het brood door, maak er een mooi plat, ovaal brood van. Laat de randen iets dikker. Leg hier over opnieuw een vochtige doek en laat ong. een uur rusten.
Snijd ondertussen de uien en rasp de kaas. Meng dit door elkaar heen. Verdeel het kaas-ui mengsel over het brood en schuif in de oven (200 graden) voor ong. 25 minuten.
Je kunt dit brood bijvoorbeeld 's ochtends al maken en 's avonds of de volgende dag opnieuw verwarmen in de oven.
Ik zoek ook nog een leuk en natuurlijk lekker recept voor pizza broodjes, kun je ons daar ook gelukkig mee maken?
Groetjes en bedankt,
Michel, jaja, de Mien Dobbelsteen in de keuken volgens mijn vrouw:-)
Ik zal eens rondsnuffelen, en dan zie je het vanzelf een keer verschijnen! Lijkt me niet al te ingewikkeld en leuk om uit te proberen ;-)
Fijne avond!
Groetjes, Williene
Super bedankt voor je recepten.
Het is zo fijn om te zien dat er zoveel mensen met het E-nummer vrij gegeven bezig zijn. Je voelt je soms niet begrepen in je omgeving. Een allergie is snel geaccepteerd, maar als je aangeeft dat je op je eten let dan lijkt het alsof ze je een zeur vinden.
Wij zijn heel blij met je recepten. We hebben er al een paar geprobeerd. Erg lekker. En ga vooral zo door.
Groetjes, nijntje
Ik bedoel dan droge gist.
En graag gedaan natuurlijk ;-) Leuk dat de recepten goed bevallen!
Succes ermee!
Groetjes, Williene