Crackers met keltisch zout en rozemarijn!
En zijn ze naar je zin? Verdubbel het recept een paar keer zodat je in één keer een grotere hoeveelheid kan maken!
Crackers met keltisch zout en rozemarijn!
Ingredienten voor 8 crackers:
45 gram pompoenpitten, 40 gram sesamzaad, 30 gram lijnzaad, 45 gram zonnebloempitten, 50 gram boekweitmeel, 1 kleine theelepel keltisch zout, 1 theelepel rozemarijn, 30 gram kokosolie, 100 milliliter water
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Doe het boekweitmeel met zout en rozemarijn (of andere kruiden naar smaak) in een kom. Doe hierbij 25 gram pompoenpitten, 30 gram sesam, 20 gram lijnzaad, 35 gram zonnebloempitten. Smelt de kokosolie en voeg toe samen met het water bij het mengsel. Meng met elkaar en verdeel over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Strijk uit tot een zo plat mogelijk geheel. Meng de rest van de zaden en verdeel deze over het uitgestreken beslag. Bestrooi eventueel met wat keltisch zout en nog wat extra kruiden.
Bak de cracker in 40 minuten krokant en gaar. Je kunt halverwege de baktijd eventueel de cracker in vierkanten snijden. Doe je dit niet dan kun je het na het afkoelen in stukken breken.
Eet smakelijck!
Liefs, Williene