Maandag 21 mei 2012

Broccoli-pasta met gehakt!


Een favoriet recept van ons met broccoli. Een hele tijd geleden heb ik 'm hier ook al geplaatst maar ik heb 'm ongeveer een half jaar geleden aangepast en ik vind 'm zo nog lekkerder.

Broccolipasta!

Ingredienten,
Broccoli, volkorenpenne (of een andere soort pasta), 1 ui gesnipperd, gehakt (ong. 75 gr. per persoon), 1 a 2 tenen knoflook geperst, parmezaanse kaas, pijnboompitten

Maak de broccoli schoon en kook deze ong. 5 minuten voor en laat goed uitlekken. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen olie in de wok, fruit de ui met de knoflook en bak het gehakt rul. Voeg de broccoli toe en roerbak dit even 5 minuten mee. Voeg de pasta toe en schep om met wat geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Serveer met extra kaas en pijnboompitjes. Eet smakelijck!

Een aantal weken geleden had ik voor mijn verjaardag een aantal sloffen gebakken, waaronder deze...
lees verder
Als je graag gezond wilt eten, of wilt gaan eten, dan kan het nog wel eens een oerwoud zijn aan...
lees verder
Ook al heb ik maar een weekje zomervakantie genomen, toch heb ik het gevoel dat ik er even...
lees verder
Wil je wel eens iets anders met groente, dan is deze pastei een leuke afwisseling op tafel. Het...
lees verder
IJs! Met dit weer kunnen ze er geen genoeg van krijgen. En als je ijs maakt van vers fruit, dan...
lees verder
    Brood bakken vergt veel tijd en geduld. Lange rijstijden, je bent...
lees verder

6 opmerkingen
  • WIllyjanne
    WIllyjanne dinsdag 26 mei 2015 om 16:09
    Ik ga dit recept straks maken, ziet er lekker uit! Er was alleen geen Parmezaanse kaas te vinden in de supermarkt, helaas. Is 'Parrano' geraspte kaas 40*, met de volgende ingrediënten: gepasteuriseerde koemelk, aardappelzetmeel, zout, zuursel, stremsel (vegetarisch)(Geen conserveringsmiddelen en kleurstoffen toegevoegd) ook verantwoord? Ik heb nog veel te leren! ;) Groetjes
    • Smakelijck dinsdag 26 mei 2015 om 17:45
      Leuk! En ja hoor, die Parrano kan ook heel goed. Ingrediënten zijn prima. Succes met het recept!
  • Van gucht tinneke
    Van gucht tinneke woensdag 07 okt 2015 om 16:59
    Deze ga ik nu proberen...super snel recept voor een doordeweekse dag
    • Smakelijck donderdag 08 okt 2015 om 08:40
      Hopelijk heeft 't gesmaakt?
  • Elise
    Elise dinsdag 17 okt 2017 om 09:16
    Hoi Williene, Dit lijkt me een lekker recept. Vroeg me alleen af of je de pijnboompitjes ook zou kunnen vervangen door ongezouten cashewnoten. Die heb ik namelijk nog in huis. Of zou dat niet smalen bij gehakt?
    • Smakelijck dinsdag 17 okt 2017 om 10:06
      Ja hoor, dat is ook heerlijk. Doe ik ook vaak als ik geen pijnboompitjes in huis heb ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190