Maandag 21 mei 2012

Broccoli-pasta met gehakt!


Een favoriet recept van ons met broccoli. Een hele tijd geleden heb ik 'm hier ook al geplaatst maar ik heb 'm ongeveer een half jaar geleden aangepast en ik vind 'm zo nog lekkerder.

Broccolipasta!

Ingredienten,
Broccoli, volkorenpenne (of een andere soort pasta), 1 ui gesnipperd, gehakt (ong. 75 gr. per persoon), 1 a 2 tenen knoflook geperst, parmezaanse kaas, pijnboompitten

Maak de broccoli schoon en kook deze ong. 5 minuten voor en laat goed uitlekken. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen olie in de wok, fruit de ui met de knoflook en bak het gehakt rul. Voeg de broccoli toe en roerbak dit even 5 minuten mee. Voeg de pasta toe en schep om met wat geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Serveer met extra kaas en pijnboompitjes. Eet smakelijck!

Volgend weekend is het Pasen! Vandaar dat ik vandaag een echte paaslekkernij post, namelijk...
lees verder
Sommige wereldgerechten zijn al jaren uit het assortiment. Door het uitzoeken van oude...
lees verder
Wil je een hele uitgebreide rijsttafel neerzetten dan kan deze soep niet ontbreken! Hij is al...
lees verder
Kikkererwten zijn bijzonder populair. Ze zitten boordevol mineralen maar ook met vezels en...
lees verder
Afgelopen maandag was mijn dochter jarig. Mijn kinderen mogen met een verjaardag altijd zelf hun...
lees verder
    Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept...
lees verder

6 opmerkingen
  • WIllyjanne
    WIllyjanne dinsdag 26 mei 2015 om 16:09
    Ik ga dit recept straks maken, ziet er lekker uit! Er was alleen geen Parmezaanse kaas te vinden in de supermarkt, helaas. Is 'Parrano' geraspte kaas 40*, met de volgende ingrediƫnten: gepasteuriseerde koemelk, aardappelzetmeel, zout, zuursel, stremsel (vegetarisch)(Geen conserveringsmiddelen en kleurstoffen toegevoegd) ook verantwoord? Ik heb nog veel te leren! ;) Groetjes
    • Smakelijck dinsdag 26 mei 2015 om 17:45
      Leuk! En ja hoor, die Parrano kan ook heel goed. Ingrediƫnten zijn prima. Succes met het recept!
  • Van gucht tinneke
    Van gucht tinneke woensdag 07 okt 2015 om 16:59
    Deze ga ik nu proberen...super snel recept voor een doordeweekse dag
    • Smakelijck donderdag 08 okt 2015 om 08:40
      Hopelijk heeft 't gesmaakt?
  • Elise
    Elise dinsdag 17 okt 2017 om 09:16
    Hoi Williene, Dit lijkt me een lekker recept. Vroeg me alleen af of je de pijnboompitjes ook zou kunnen vervangen door ongezouten cashewnoten. Die heb ik namelijk nog in huis. Of zou dat niet smalen bij gehakt?
    • Smakelijck dinsdag 17 okt 2017 om 10:06
      Ja hoor, dat is ook heerlijk. Doe ik ook vaak als ik geen pijnboompitjes in huis heb ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190