IMG_4432
Woensdag 13 jun 2018

Broccoli Ovenschotel #zonder pakjes en zakjes!

In de officiele variant van het nagemaakte pakje gaan hamblokjes. Aangezien wij geen varkensvlees eten én ham zeer moeilijk verkrijgbaar is zonder schadelijke E-nummers heb ik de ham in dit recept vervangen door kipfilet en dat was ook erg lekker. Maar uiteraard kun je gewoon hamblokjes gebruiken als je dat liever hebt of als je dicht bij het originele recept wilt blijven. Wij vonden de ovenschotel erg lekker, en erg makkelijk om te maken en snel klaar. En dat is toch wel erg fijn :-) Bij gebruik van zoete aardappel bevat het ook nog eens veel groenten en in het winterseizoen kun je ook nog een gedeelte vervangen door plakjes pastinaak. 


Broccoli Ovenschotel - zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

1 flinke stronk broccoli, 250 gram (kastanje)champignons, 1 ui, 1 teen knoflook, 700 gram beetgare (zoete) aardappelschijfjes, 150 gram kipfilet, 250 milliliter biologische slagroom (als het plantaardig moet zijn haverroom), 75 gram geraspte kaas, 1 ei, 1 theelepel kurkuma, ½ theelepel nootmuskaat, zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd de broccoli in roosjes en kook ongeveer 3-5 minuten voor en laat goed uitlekken.

Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.

Neem een ruime pan en bak de kipfilet in wat boter of olie bruin. Voeg de champignons, de ui en de knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg de aardappelschijfjes toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten mee.

Meng de room met het ei, de kurkuma en de nootmuskaat en maak goed op smaak met zout en peper. Voeg de broccoli toe aan het aardappel-kipmengsel. Haal de pan van het vuur, voeg de room toe en schep goed door. Schep het over in een ruime ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en schuif in de oven. Bak de ovenschotel af in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

  Graag wil ik een aantal gezinnen rond de kerstdagen blij maken met een mooi...
lees verder
Door de drukte rond mijn kookboek schiet het bloggen er een beetje bij in. Helemaal niet...
lees verder
Vaak is de basis van een romige, gebonden soep een roux. Als je het gebruik van bloem...
lees verder
Vis kun je op allerlei manieren eten, maar dit is toch wel één van mijn favorieten. Op...
lees verder
Er was aardig wat vraag naar witlofrecepten. Zelf eet ik het heel regelmatig, want we zijn...
lees verder
Als je gezond gaat eten en geen bewerkt voedsel meer wilt, dan wordt het assortiment in de...
lees verder

11 opmerkingen
  • Annemieke
    Annemieke woensdag 26 sep 2018 om 17:27
    Heerlijk! Had geen champignons in huis, maar een scheut sojasaus daar voor in de plaats deed het ook goed!
    • Smakelijck donderdag 27 sep 2018 om 09:05
      Fijn! Leuk om te lezen!
  • Mirjam
    Mirjam maandag 22 okt 2018 om 08:11
    Hoi, Bedankt voor je recept, maar ondanks goed uitlekken had ik een geel waterig geheel onderin mijn overschaal. Heb je een tip?
    • Smakelijck maandag 22 okt 2018 om 11:34
      Dat er wat vocht vrij komt is normaal. Wil je dit niet dan kun je wat maizena of een extra ei door de room kloppen.
  • Suzan
    Suzan dinsdag 11 dec 2018 om 10:45
    Hallo, misschien een gekke vraag, voeg ik de slagroom toe zonder m op te kloppen.? Gaat t dan niet schiften?
  • Suzan
    Suzan dinsdag 11 dec 2018 om 10:45
    Hallo, misschien een gekke vraag, voeg ik de slagroom toe zonder m op te kloppen.? Gaat t dan niet schiften?
    • Smakelijck dinsdag 11 dec 2018 om 12:32
      Jazeker, ongeklopte room en nee, dat gaat niet schiften :-) Succes!
      • Suzan
        Suzan woensdag 12 dec 2018 om 15:16
        Smul,smul. Het was heerlijk er bleef geen kruimel over. Ik heb biologisch rundergehakt gebuikt i.p.v. kip
        • Smakelijck woensdag 12 dec 2018 om 17:06
          Super! Wat leuk om te lezen!
  • Linda
    Linda maandag 25 feb 2019 om 12:47
    Kan je deze vast maken tussen de middag voor s'avonds?
    • Smakelijck woensdag 27 feb 2019 om 10:19
      Ja hoor, geen probleem.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190