IMG_4432
Woensdag 13 jun 2018

Broccoli Ovenschotel #zonder pakjes en zakjes!

In de officiele variant van het nagemaakte pakje gaan hamblokjes. Aangezien wij geen varkensvlees eten én ham zeer moeilijk verkrijgbaar is zonder schadelijke E-nummers heb ik de ham in dit recept vervangen door kipfilet en dat was ook erg lekker. Maar uiteraard kun je gewoon hamblokjes gebruiken als je dat liever hebt of als je dicht bij het originele recept wilt blijven. Wij vonden de ovenschotel erg lekker, en erg makkelijk om te maken en snel klaar. En dat is toch wel erg fijn :-) Bij gebruik van zoete aardappel bevat het ook nog eens veel groenten en in het winterseizoen kun je ook nog een gedeelte vervangen door plakjes pastinaak. 

Broccoli Ovenschotel - zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

1 flinke stronk broccoli, 250 gram (kastanje)champignons, 1 ui, 1 teen knoflook, 700 gram beetgare (zoete) aardappelschijfjes, 150 gram kipfilet, 250 milliliter biologische slagroom (als het plantaardig moet zijn haverroom), 75 gram geraspte kaas, 1 ei, 1 theelepel kurkuma, ½ theelepel nootmuskaat, zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd de broccoli in roosjes en kook ongeveer 3-5 minuten voor en laat goed uitlekken.

Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.

Neem een ruime pan en bak de kipfilet in wat boter of olie bruin. Voeg de champignons, de ui en de knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg de aardappelschijfjes toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten mee.

Meng de room met het ei, de kurkuma en de nootmuskaat en maak goed op smaak met zout en peper. Voeg de broccoli toe aan het aardappel-kipmengsel. Haal de pan van het vuur, voeg de room toe en schep goed door. Schep het over in een ruime ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en schuif in de oven. Bak de ovenschotel af in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

  Hopelijk houden jullie van winacties, want vandaag weer een actie!  In...
lees verder
Na mijn vorige blogbericht over het wassen van je binnenkant, nu iets over de voedselvertering en...
lees verder
Afgelopen week werd onderstaand artikel gepubliceerd en deze wil ik jullie niet onthouden....
lees verder
Voordat de winter eraan komt wil ik gaan ontgiften. Oftewel Detoxen. Ik heb er veel over gelezen,...
lees verder
Ik was al langer op zoek naar een lekkere linzensoep. Linzen zijn erg gezond, maar ik vond...
lees verder
Helaas is mijn laptop nog steeds in de maak, dus bloggen valt niet mee, veel moet nu in de...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190