IMG_4432
Woensdag 13 jun 2018

Broccoli Ovenschotel #zonder pakjes en zakjes!

In de officiele variant van het nagemaakte pakje gaan hamblokjes. Aangezien wij geen varkensvlees eten én ham zeer moeilijk verkrijgbaar is zonder schadelijke E-nummers heb ik de ham in dit recept vervangen door kipfilet en dat was ook erg lekker. Maar uiteraard kun je gewoon hamblokjes gebruiken als je dat liever hebt of als je dicht bij het originele recept wilt blijven. Wij vonden de ovenschotel erg lekker, en erg makkelijk om te maken en snel klaar. En dat is toch wel erg fijn :-) Bij gebruik van zoete aardappel bevat het ook nog eens veel groenten en in het winterseizoen kun je ook nog een gedeelte vervangen door plakjes pastinaak. 

Broccoli Ovenschotel - zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

1 flinke stronk broccoli, 250 gram (kastanje)champignons, 1 ui, 1 teen knoflook, 700 gram beetgare (zoete) aardappelschijfjes, 150 gram kipfilet, 250 milliliter biologische slagroom (als het plantaardig moet zijn haverroom), 75 gram geraspte kaas, 1 ei, 1 theelepel kurkuma, ½ theelepel nootmuskaat, zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd de broccoli in roosjes en kook ongeveer 3-5 minuten voor en laat goed uitlekken.

Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.

Neem een ruime pan en bak de kipfilet in wat boter of olie bruin. Voeg de champignons, de ui en de knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg de aardappelschijfjes toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten mee.

Meng de room met het ei, de kurkuma en de nootmuskaat en maak goed op smaak met zout en peper. Voeg de broccoli toe aan het aardappel-kipmengsel. Haal de pan van het vuur, voeg de room toe en schep goed door. Schep het over in een ruime ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en schuif in de oven. Bak de ovenschotel af in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Op de Heel-Putten-Bakt beurs had Teus een heerlijke, groene pompoen gekocht. Deze pompoen laat...
lees verder
      Rabarber vind je nu volop in de winkel, markt of in eigen tuin....
lees verder
De cellen in ons lichaam worden continue vernieuwd. Zo’n 60 biljoen hebben we er totaal! Elke...
lees verder
Helaas is mijn laptop nog steeds in de maak, dus bloggen valt niet mee, veel moet nu in de...
lees verder
  Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Zoals ik gisteren had beloofd vandaag een recept voor de komende paasdagen met advocaat. Jullie...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190