Zomerse Nectarine salade
Zomerse Nectarine salade
Ingredienten voor 2 personen:
50 gram gemengde sla, 2 nectarines, 1 rode ui, 150 gram cherrytomaten, 2 rundersteaks (bavette, ribeye o.i.d.), 1 bol buratta, balsamicoazijn, imkerhoning, roomboter, verse knoflook, Keltisch zout en peper naar smaak
Optioneel Chimichurry-saus:
1 teen verse knoflook, 1 sjalot, handvol verse peterselie, paar takjes verse oregano, ½ theelepel tomatenpuree, 1 theelepel imkerhoning, kneepje vers citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak
Bereiding:
Schik de sla op twee borden. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten. Verdeel dit over de sla. Snijd de nectarines (of gebruik perziken) in partjes en grill deze om en om in een grillpan. Verdeel deze over de salade.
Kruid de rundersteaks met royaal zout en peper en smelt roomboter in een pan, voeg een paar gehalveerde tenen knoflook toe aan de boter. Bak de steaks om en om op hoog vuur beide kanten 3 minuten. Wil je iets meer doorgebakken dan kun je de steaks nogmaals 3 minuten op laag vuur laten bakken voor mooi rosé gaar.
Laat de steaks even rusten in de pan. Verdeel ondertussen de buratta over de salade, klop wat balsamico-azijn in een kommetje met een lepel honing tot een stroperige dressing. Serveer deze dressing bij de salade. Snijd de steaks in plakjes en schik deze over de salade. Serveer de salade direct.
Wil je een kruidige chimichurry saus over de salade? Mix dan alle ingrediënten voor de chimichurry fijn in een keukenmachine en serveer de saus over de salade. Deze chimichurry is heerlijk bij rundvlees, en geeft een extra smaakexplosie, maar is niet persé noodzakelijk. Zonder is de salade ook heel erg lekker.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene