Vega-burgers!
Wij eten ongeveer 3 keer per week vlees en 1 keer vis. De rest wordt dus vegetarisch gegeten. En dat gaat prima, niemand die dan het vlees mist. Met deze vega-burgers is het probleem helemaal opgelost, want dat kan prima dienst doen als vleesvervanger.
Vega - kaas - burger:
Ingredienten voor ongeveer 6 burgers:
200 gram geraspte kaas, 2 eieren, 2 sneetjes brood, verkruimeld in bijv. de keukenmachine, 2 tenen knoflook, uitgeperst, 1 tl paprikapoeder, handje fijngehakte peterselie, 3 stengels bosui fijngehakt, zout en peper.
Meng alle ingredienten goed door elkaar. Maak er nu met je handen platte burgers van. Rol deze burgers door paneermeel en bak de burgers om en om in olie bruin en knapperig.
Tips:
*I.p.v. bosui kun je ook een gewone ui toevoegen. Of voor de pittigheid een rode peper.
*Varieren met andere kruiden zoals chili, cayennepeper, italiaanse kruiden etc.
nu een vraagje...de peterselie moet dat verse zijn of kan dat ook uit potje?? die heb ik wel in huis namelijk.
Succes!
door jou aten we vandaag voor het eerst in ons leven een vegaburger! Wow, wat zijn deze lekker! 200 gr. kaas leek mij wat veel. Daarom wat minder gedaan.
Het mengsel was bij mij trouwens niet echt plakkerig.
Het bakken van de burgers vergt nog wel wat oefening. Een aantal burgers viel tijdens het bakken uit elkaar...
Gebruik jij bij deze burgers ook een kookring?
Fijn dat ze in de smaak zijn gevallen!
Ja ik bak ze gewoon, maar wij paneren ze niet, en doen ze tussen de grillplaat,(dubbele grillplaat uiteraard) en dat werkt heel goed, je krijgt alleen geen burgers, maar meer schnitzelachtige vorm, maar het smaakt even goed hoor:-)
En ik heb het recept weer op facebook staan omdat iemand er om vroeg, en ook iemand waarmee ik mail over e-nummers gaat het morgen eten, dit is wel 1 van je toppers hoor:-)
Ik stuur trouwens iedereen naar je site als het ovr recepten gaat, ik ben zelf zo enthousiast behalve over die avocado chocolademousse dan, ha,ha,
Zo en nu ga ik gauw naar bed, wederom laat, zoals altijd.
Groetjes Gerdien
Wat een goed idee zeg! Ik heb niet zo'n grillplaat, maar lijkt me ideaal! Ik zag het inderdaad staan, bedankt voor het delen, heel lief ;-)
Die chocomousse moet je inderdaad van houden, ik vind het wel grappig dat je 'm zo vies vond, haha!
Succes met alles!
Groetjes, Williene
Ik heb het normaal ook niet zo op die gevallen, maar deze zijn net zo lekker dan een stukje vlees, en nog gezond ook:-)
Groetjes Gerdien
Groetjes, Williene
Ze waren echt heerlijk (daar heb ik die vieze handen, die je ervan krijgt, zeker voor over :-)). Een aanrader en dit is zeker een blijvertje. Nu nog die met kikkererwten proberen.
Groetjes, Deborah
Groetjes, Williene
Heb er net ook een aantal gemaakt, ik bevries ze altijd gebakken, gaat goed, ze worden iets slapper de tweede keer, maar het blijven super burgers, ben er nog steeds super enthousiast over, en vandaag staan ze op het menu:-)
Groetjes Gerdien
Groetjes, Williene
Zoja, Na of voor het bakken?
Alvast bedankt!
Succes!
Heerlijk, en we gaan meer proberen uit je lijst, ik ben helemaal onder de indruk.
Groetjes Gerdien
Groetjes, Williene
Groetjes Gerdien
Ze stonden vanavond op het menu .... en door allen goedgekeurd, had ik niet op durven hopen ! Onze zoon moest er wel even aan wennen, z'n vlees gaat zeker 10x zo snel naar binnen. Erg moedig, want hij moet zich door deze manier van eten het meeste aanpassen (lust láng niet alles, en het lekkere verdwijnt). Maar zo houden we het steeds beter vol.
Nu hard op zoek naar vervangers voor al die zoetigheid!
Dank voor het vele bruikbare lekker op je weblog.
Margriet
Wat fijn! Ja, in het begin is het zeker wennen aan E-vrij eten, en vooral als je oudere kinderen hebt denk ik. Kleintjes (zoals bij mij) groeien er mee op, maar als je pubers hebt lijkt het me niet makkelijk ;-)
Ik kan je vast verklappen dat er vrijdag al een recept komt met een goede suikervervanger! Ik zit er nu van te snoepen en het is heerlijk ;-)
Groetjes Williene
Hoezo kan je dat ook het beste vermijden?
Waarmee zoet jij dan?
Dacht dat rietsuiker gewoon goed was.
Groetjes
Jolanad
Ik kwam je al eens tegen in de gezinsgids en ik had ook al eens op je weblog geneusd. Nu kwam ik er zomaar al klikkend weer eens op terecht. Wij vermijden ook chemische toevoegingen in het eten en geraffineerde producten. Ik probeer ook suiker te vermijden en tarwebloem, omdat dat je lichaam ook weinig goeds oplevert. Wij eten twee keer per week vis en ik wil heel graag twee keer per week vegetarisch eten, tot nu toe is dat nog niet echt tot vreugde van mijn gezin ; ) Vis wel, vega niet. Maar met dit recept ga ik misschien wel scoren. Ik ga je volgen, wellicht worden we hierdoor iets enthousiaster om af en toe voor vleesloos te kiezen. Inspiratie is altijd welkom.
Groet, Annemarie
Leuk dat je mijn site hebt gevonden! Klopt, suiker en bloem kun je beter ook vermijden, daar komt binnenkort een blog over. Ik ben benieuwd hoe je gezin op deze burgers reageert ;) Laat het maar weten!
Groetjes, Williene