Stoofvlees #Zonder pakjes en zakjes!
Mijn favoriete recept als het gaat om stoofvlees bij echte winterse kost, zoals zuurkool. De jus die bij dit recept vanzelf ontstaat is onweerstaanbaar en restjes worden altijd ingevroren voor een volgende keer. Geniet ervan!
Stoofvlees – Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten:
Magere runderlappen naar keuze, 1 ui, 2 tenen knoflook, 75-100 gram roomboter, 2 theelepels stoofkruiden (of gebruik een blaadje laurier en 2 kruidnagelen), 1 eetlepel 100% appelstroop, 1 eetlepel suikervrije tomatenketchup, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1-2 theelepels grove mosterd, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en de knoflook. Smelt de boter in de pan, fruit de ui en de knoflook aan en verdeel de runderlappen in de pan. Voeg alle overige ingrediënten toe en laat het geheel even sudderen. Voeg wat bouillon toe zodat het vlees onderstaat en laat het vlees 2-3 stoven in de pan op laag vuur. Draai het vlees af en toe om en voeg vocht toe als dit nodig is.
Serveer het stoofvlees bij bijvoorbeeld zuurkool, hutspot, gestoofde rode kool.
Eet Smakelijck!