Rijstsalade met mango!
Een heerlijke, frisse salade met een Oosters tintje, lekker als bijgerecht, maar ook als lunch of hoogdgerecht met dit warme weer. Ook ideaal om te maken op de camping. Fijne dag!
Rijstsalade
Ingredienten voor een bijgerecht voor 2-3 personen:
125 gram zilvervliesrijst, 1 mango, 1 rode ui, 1 rode of gele paprika, 2 eetlepels geraspte kokos
Dressing: sap van 1 limoen, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de mango en de paprika in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Meng de paprika, mango, rode ui en de kokos door de rijst. Voeg de dressing toe en schep door elkaar. Serveer de salade met fijngehakte koriander of platte peterselie en eventueel wat gehakte pinda’s of een rood pepertje.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!