Kip in champignonroomsaus!
Op sommige recepten krijg ik ontzettend veel enthousiaste reacties. De kip uit de oven, uit Smakelijck Zomer was zo'n recept. Nu leek het mij leuk om van dit recept ook een Herfst-variant van te maken. Lekker met paddenstoelen en een roomsaus, en dat is onderstaand recept geworden. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld gekookte of gestoomde broccoli of boontjes, in combinatie met aardappels uit de oven of zilvervliesrijst. Wij hebben ervan gesmuld, hopelijk jullie ook ;-)
Fijne dag!
Kip in champignonroomsaus
Ingredienten voor 4 personen:
2 biologische kipfilets, 1 eetlepel tamari of sojasaus, 1 ui, 2 tenen knoflook, 350 gram champignons of paddenstoelen, 40 gram boekweitmeel (glutenvrij) of speltmeel, 350 milliliter groentebouillon (Rapunzel zonder gist), 100 milliliter slagroom of haverroom (zuivelvrij), paar takjes verse peterselie, 70 gram roomboter, geraspte parmezaanse kaas, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de kipfilets. Marineer de filets in de tamari, zout en peper. Smelt de roomboter in een braadpan en bak de kipfilets rondom bruin. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paddenstoelen in plakjes of grove stukjes. Fruit de ui en knoflook in de braadpan waarin de kipfilet is aangebraden. Voeg de paddenstoelen toe en bak even 5 minuten mee op laag vuur.
Strooi het meel over de paddenstoelen en laat even een minuut meegaren. Blus de saus af met een scheutje groentenbouillon. Roer tot alles is opgenomen en voeg opnieuw bouillon toe. Ga zo door tot je een mooie, stevige saus hebt. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de room en wat gesnipperde peterselie toe. Proef totdat je tevreden bent over de smaak en dikte van de saus.
Schenk de saus bij de kipfilets en rasp een beetje Parmezaanse kaas over de ovenschotel.
Zet de schotel in de oven en laat zo'n 20 minuten garen. Serveer de kip eventueel met wat gesnipperde verse peterselie.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene