Muesli-repen!
Een heerlijk tussendoortje, en ook nog eens snel gemaakt, deze mueslirepen. Lekker voedzaam, dus ideaal om mee te nemen naar school of het werk. Versgebakken het lekkerst, maar dat is persoonlijk ;-)
Muesli-repen
Ingredienten voor ongeveer 8-10 repen:
150 gram fijne (glutenvrije) havermout, 75 gram gemengde noten, 75 gram ongezwavelde, gedroogde abrikozen, 2 eieren, 25 gram imkerhoning of ahorn, 25 gram gesmolten roomboter (ghee of kokosolie kan ook), 1 theelepel kaneel, eventueel een snuf vanillepoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Hak de noten grof en de abrikozen fijn. Meng alle ingredienten met elkaar in een ruime schaal. Bekleed een cakeblik of andere bakvorm met bakpapier en doe het mengsel hierin. Druk zeer stevig aan. Zet het cakeblik in de oven en bak in 25-30 minuten bruin en gaar.
Laat uit de oven afkoelen en snijd in repen. Bewaar de repen in een goed afsluitbare trommel.
Tips:
*Je kunt de eieren ook vervangen door geprakte banaan. 1 ei = 1 banaan.
*Het is ook heerlijk 'beslag' om koekjes mee te maken. Maak dan kleine balletjes en druk deze plat op de bakplaat. Deze zijn in zo'n 15-20 minuten gaar.
*Je kunt de abrikozen natuurlijk ook vervangen door dadels of een mix van rozijnen en cranberry's.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene