24-01-2018

Muesli-repen!

Een heerlijk tussendoortje, en ook nog eens snel gemaakt, deze mueslirepen. Lekker voedzaam, dus ideaal om mee te nemen naar school of het werk. Versgebakken het lekkerst, maar dat is persoonlijk ;-) 

Muesli-repen

Ingredienten voor ongeveer 8-10 repen:

150 gram fijne (glutenvrije) havermout, 75 gram gemengde noten, 75 gram ongezwavelde, gedroogde abrikozen, 2 eieren, 25 gram imkerhoning of ahorn, 25 gram gesmolten roomboter (ghee of kokosolie kan ook), 1 theelepel kaneel, eventueel een snuf vanillepoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Hak de noten grof en de abrikozen fijn. Meng alle ingredienten met elkaar in een ruime schaal. Bekleed een cakeblik of andere bakvorm met bakpapier en doe het mengsel hierin. Druk zeer stevig aan. Zet het cakeblik in de oven en bak in 25-30 minuten bruin en gaar.

Laat uit de oven afkoelen en snijd in repen. Bewaar de repen in een goed afsluitbare trommel.

Tips:

*Je kunt de eieren ook vervangen door geprakte banaan. 1 ei = 1 banaan.

*Het is ook heerlijk 'beslag' om koekjes mee te maken. Maak dan kleine balletjes en druk deze plat op de bakplaat. Deze zijn in zo'n 15-20 minuten gaar.

*Je kunt de abrikozen natuurlijk ook vervangen door dadels of een mix van rozijnen en cranberry's. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

17 Reacties

  • rita
    rita maandag 29 jan 2018 om 08:53
    Goedemorgen Williene, Ik wil wat blogjes terug lezen van vorige week en ervoor. Hoe doe ik dat ook alweer?? Kan het niet vinden. Bedankt alvast. groet Rita
    • Smakelijck maandag 29 jan 2018 om 10:23
      Als je op de home-pagina klikt dan zie je de meest recente blog voluit staan (muesli-repen). Daaronder vind je de 3 voorgaande blogs, in dit geval de budget-tips, de mango-bowl en de ghee. Hier kun je op klikken en dan kom je op de blogs uit. Succes!
  • Geerke
    Geerke maandag 29 jan 2018 om 18:26
    De repen heb ik inmiddels gemaakt. Super lekker! De repen ga ik vaker maken. Dat weet ik zeker.
    • Smakelijck dinsdag 30 jan 2018 om 12:41
      Leuk om te lezen, Geerke!
  • van mij
    van mij donderdag 01 feb 2018 om 13:21
    Ha Williene, Wij vinden de smaak van deze repen ook heerlijk. Alleen vinden we ze een tikkeltje droog. Zou ik daar iets aan kunnen doen? Meer boter / honing of iets dergelijk? Groetjes!
    • Smakelijck donderdag 01 feb 2018 om 19:30
      Iets korter in de oven zou wellicht al kunnen helpen. En met wat extra honing worden ze wel wat minder droog. Wellicht dat extra boter ook helpt. Succes!
  • Truus
    Truus vrijdag 09 mrt 2018 om 12:36
    Als je het over een theelepel kaneel hebt is dat een afgestreken lepel
    • Smakelijck vrijdag 09 mrt 2018 om 13:12
      Nee hoor, dat komt niet zo precies :-) Als het wel uitmaakt dan schrijf ik dit erbij.
  • Willeke
    Willeke woensdag 24 jul 2019 om 11:01
    Hoe lang zijn ze ongeveer houdbaar in een gesloten trommel?
    • Smakelijck woensdag 24 jul 2019 om 11:46
      Max 2-3 dagen.
    • Elise
      Elise vrijdag 10 jul 2020 om 09:40
      Ze zijn heerlijk! Zou je ze ook in kunnen vriezen?
      • Smakelijck vrijdag 10 jul 2020 om 12:55
        Dankje :-) Jazeker, dat kan!
    • Maria Meijers
      Maria Meijers zaterdag 18 sep 2021 om 18:36
      Ze zijn echt super lekker!! Kan je er ook appel doorheen doen?? Ipv bananen?
    • Luke
      Luke maandag 27 mrt 2023 om 15:16
      Wat is ghee?
      • Smakelijck maandag 27 mrt 2023 om 16:03
        Geklaarde roomboter.
    • Mirjam
      Mirjam zondag 14 jul 2024 om 22:15
      Hoi Willine, Ik heb de repen al verschillende keren gemaakt, met varaties (banaan, cranberries, alleen rozijnen etc). We vinden ze heerlijk! Ze vallen alleen zo snel uit elkaar... Tips?
      • Smakelijck maandag 15 jul 2024 om 11:13
        Een extra ei toevoegen kan hierbij helpen.
Laat een bericht achter!
257