Aspergesaus!
Vorige week was ik in Drenthe en kwam daar heerlijke verse asperges tegen, zo van 't land! Nu vinden wij asperges erg lekker met een klassieke hollandaise saus, maar dit keer heeft Teus 'm een tikje anders gemaakt, namelijk met kerrie. En dat was verrassend lekker! Het is nog aspergetijd tot eind juni, dus we genieten er nog van, zolang het kan!
Aspergesaus met kerrie!
Ingrediënten:
2 eidooiers, 1 theelepel grove mosterd, zout, peper, 2 theelepels (milde) kerrie poeder, 1 eetlepel gedroogde peterselie en 125 gram roomboter.
Bereiding:
Mix de dooiers met de mosterd, het zout, de peper, de kerrie poeder en de gedroogde peterselie op hoge stand tot een romig mengsel. Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje. Giet de gesmolten boter in een heel dun straaltje bij het eimengsel terwijl de mixer op vrij hoge stand door mixt (houdt goed in de gaten dat de gesmolten boter wordt opgenomen).
Je hebt nu een vrij stevige geel gekleurde saus, giet een klein beetje water bij (al mixend) tot je de gewenste dikte hebt.
Lekker met aardappeltjes uit de oven!
Tip: ook een heerlijke saus om je geroosterde bloemkool en broccoli in de dippen!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Foto: www.kokenhoelang.nl