21-03-2018

Natuurlijk zwanger - 2e Trimester!

In dit trimester voelen de meeste zwangere vrouwen zich het fijnst. De misselijkheid is meestal voorbij, je hebt veel energie en je buik zit nog niet in de weg. Je voelt je kindje voor het eerst bewegen en iedereen kan nu zien dat je zwanger bent. Geniet van deze periode!

Voor het tweede trimester van je zwangerschap kun je veel tips opvolgen uit het eerste trimester.

2e Trimester 13 – 27 weken

Voeding

Probeer ook tijdens je zwangerschap zo gevarieerd mogelijk te eten. Het kan zijn dat je ineens trek hebt in hele andere dingen dan normaal. In je hele zwangerschap is het belangrijk dat je probeert zo gezond mogelijk te eten. Lukt dit niet omdat je bijvoorbeeld erg misselijk bent, neem dan een vitaminesupplement. Kijk ook eens bij deze blog over voedingstips bij zwangerschap.

 • Eet voldoende groente en fruit.
 • Eet regelmatig verse, vette vis zoals wilde zalm, haring, sardines.
 • Drink voldoende water

Supplementen

Als je zwanger bent is het belangrijk dat je gezond eet en dat je wat aanvullende voedingssupplementen gaat gebruiken.

Het is belangrijk om extra vitamine D, visolie en eventueel een multivitamine en magnesium te gebruiken. Zie hiervoor de tips bij het eerste Trimester

Speciaal aanbevolen: Laveen heeft een hele speciale lijn van vitaminen voor de zwangere vrouw, zoals een Mama Multi een Omega 3 speciaal voor zwangeren en een Mama pre- en probiotica. De suppletie van Laveen zijn heel puur en ze hebben een hele goede prijs. 

Natuurlijke Verzorging

Ook hiervoor kun je de tips volgen die bij het eerste trimester staan. Veel natuurlijke verzorgingsproducten en supplementen vind je in de webshop.

Kraampakket

In dit trimester ben je waarschijnlijk al bezig om alles een beetje klaar te maken voor de komst van jullie baby. Zo rond de 30 weken moet je ook je kraampakket in huis hebben. Soms krijg je je kraampakket van de verzekering maar als dat niet het geval is moet je deze zelf aanschaffen. Er is ook een heel fijn natuurlijk kraampakket met o.a. biologisch kraamverband, een navelveter en met een paar superleuke kadootjes. Dit natuurlijke kraampakket is te bestellen bij Nalini. Het pakket kost 49,95. 

Zwangersschapscursus

Ben je op zoek naar een leuke zwangerschapscursus? Dan heb ik een leuke tip voor je. Zelf was ik nooit zo van de cursussen. Of ik vond het te zweverig, of ik dacht er niets mee te kunnen. Tot ik bij mijn derde zwangerschap op de site terecht kwam van Fijn Zwanger. Dit sprak me gelijk aan en Sabine heeft een ontzettend leuke en fijne cursus bij mij aan huis gegeven. Bovendien is deze cursus 100% mannenproof, echt geweldig leuk hoe ze dit doet. Echt een hele grote aanrader dus! Neem eens een kijkje op haar website of op de Facebookpagina

Geniet vooral van deze periode! Een volgende keer vertel ik je alles over het derde en laatste trimester!

Fijne dag,

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

 • anonymous
  anonymous donderdag 29 nov 2018 om 12:45
  Dag Williene, Het valt me op dat dat kraampakket nogal boeddhistisch getint is.. Dat staat me eigenlijk wel tegen. Hoe kijk jij daar tegenaan?
  • Smakelijck donderdag 29 nov 2018 om 14:01
   Kun je wat specifieker zijn met boeddhistisch getint? Want mijn kraampakket was volledig natuurlijk, zonder ook maar een enkel 'boeddhistisch tintje' :-) Dus kun je dit wat nader omschrijven wellicht? Mag ook via mail!
   • anonymous
    anonymous donderdag 29 nov 2018 om 19:09
    Nou, Nalini bestaat niet meer, maar is opgegaan in twee verschillende organisaties. Het pakket krijg je ook absoluut niet meer voor de prijs die jij noemt. 'Moeder Aarde' lijkt redelijk neutraal, maar is vreselijk duur. 'Dalalou' vind ik dus boeddhistisch, of in elk geval niet neutraal. Kraamverband is natuurlijk neutraal, maar ik doel op de cadeautjes. Een merknaam als 'Modern druids' bijvoorbeeld, of een 'bergkristal blije boeddha' wat je erbij krijgt. Snap je?
    • Smakelijck vrijdag 30 nov 2018 om 09:09
     Hij is qua cadeautjes erbij inderdaad wat veranderd, maar dat zijn wat mij betreft bijzaken. Het gaat mij puur om het kraampakket. Die is geheel natuurlijk en heeft geen link met het boeddhisme. Maar daar mag iedereen natuurlijk zijn eigen mening over vormen.
    • anonymous
     anonymous zaterdag 01 dec 2018 om 15:48
     Mee eens hoor! Maar wel jammer. ;-)
 • Annemarie
  Annemarie vrijdag 19 apr 2019 om 07:29
  Heb even gekeken naar haar website. Je had het over dat je het zweverige niks vond. Maar wat ik lees op de website is een en al zweverigheid helaas: hypnobirthing, yoga, etc. Jammer
  • Smakelijck vrijdag 19 apr 2019 om 09:36
   Het ging mij om het natuurlijke kraampakket. Wat de website verder aan informatie verstrekt is voor mij geen reden om voor een regulier pakket te kiezen. Maar daar mag ieder voor zich over beslissen, dat laat ik verder helemaal aan jezelf over :-)
Laat een bericht achter!
270