Street Food: Thaise Pad Thai #zonder pakjes en zakjes!
Soms wil ik een gerecht namaken van een zgn. pakje of zakje, maar heb ik sterk mijn twijfels of het wel wat gaat worden en of het wel lekker zal zijn. Dit was zo'n gerecht. En gek genoeg zijn het altijd deze gerechten die dan enorm in de smaak vallen. Ik had nog nooit Pad Thai gemaakt, of uberhaupt gegeten, dus ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar wat was het lekker. We hebben de pan letterlijk leeggeschraapt. De ingredienten voor de saus vormen samen een héérlijke woksaus die je ook gewoon voor je eigen wokgerecht kunt gebruiken. Omdat ik dit gerecht in het weekend maakte heb ik gekozen om een kant-en-klaar groentepakket te gebruiken, normaal snijd ik mijn groente het liefst zelf (meeste vitaminebehoud), maar in het weekend wil ik ook altijd een snel en gemakkelijk recept, dus vandaar mijn keuze. Wil je het liever zelf snijden, zie dan onderaan het recept bij de tips welke groenten je dan kunt gebruiken.
Thaise Pad Thai - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
300 gram kipfilet, 400 gram Thaise roerbakgroenten, 125 gram taugé, 3 stengels bosui, 2-3 eieren, limoen, cashewnoten, 150-200 gram bruine rijstnoodels (bijv. Terrasana)
Saus: 1 teen knoflook, 1 theelepel kurkuma, 2 eetlepels tomatenketchup (Ton's), 1 theelepel miso-pasta (natuurwinkel), 5 eetlepels (glutenvrije)tamari of sojasaus
Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes en hak de knoflook fijn. Kluts de eieren en bak hiervan in een koekenpan in wat boter een omelet. Laat de omelet afkoelen.
Meng alle ingredienten voor de saus met elkaar en zet aan de kant. Kook de noodles gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel ze af met koud water en zet aan de kant.
Smelt wat boter, ghee of kokosolie in een ruime pan en bak hierin de blokjes kipfilet bruin. Voeg de roerbakgroenten en de bosui toe. Bak de groenten en de kip in zo'n 5 minuten gaar. Voeg de woksaus toe en roerbak deze even mee. Voeg op het laatst de taugé toe en schep het gerecht door elkaar met de noodles. Snijd de omelet in fijne reepjes en voeg ook deze toe aan het gerecht. Je kunt het eventueel nog verder op smaak brengen met peper en zout.
Serveer de pad thai met wat gehakte cashewnoten en limoen.
Tips:
- De officiele pad thai wordt gemaakt met garnalen en worden geserveerd met gehakte pinda's. Uiteraard kun je dit naar smaak aanpassen.
- In het officiele pakje gaan ook geen 400 gram roerbakgroenten. Het gerecht bevat dan maar erg weinig groenten en dit heb ik dus aangepast.
- Je kunt de miso ook vervangen door een lepeltje tamarindepasta. Ik kon dit niet vinden, dus heb het vervangen voor miso. Iets heel anders, maar het smaakte heerlijk ;-) En miso is ook nog een supergezond, dus ach, wat maakt het uit.
- Wil je liever zelf je groenten snijden? Deze groenten zitten in het Thaise roerbakgroentenpakket: witte kool, prei, groene paprika, rode ui, rode peper.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene