09-11-2012

Rijsttafel deel 12: Tjap Tjoy!

Deze Tjap Tjoy maak ik vegetarisch. Bij de chinees zitten hier vaak grote repen vlees in, maar ik vind dit niet nodig. Als je wel graag vlees in dit gerecht wilt, snij dan wat kip in repen en bak deze als eerste voordat je de groenten meebakt. Zout en peper heeft dit gerecht niet nodig, het is al zout genoeg door de soya en de vissaus.

Tjap Tjoy

Ingredienten:
1 wortel, kwart komkommer, 1 ui, 1 teen knoflook, half bakje champignons, 1 rode paprika, 150  gram taugé, 2 el soyasaus, 2 dl kippenbouillon, vissaus (blue elephant*), maizena

Snijd de groenten in mooie lange repen. Verhit wat olie in de pan en fruit de ui, wortel, paprika, champignons en knoflook aan. Voeg de kippenbouillon toe en laat de groenten even garen. Voeg na 10 a 15 minuten de komkommer toe samen met de soyasaus en een paar druppels vissaus. Voeg de tauge toe en laat nog ongeveer 5 minuten meegaren. Maak de maizena aan met wat water en voeg wat toe aan de tjap tjoy om de saus iets in te dikken.

Eet smakelijck!

*Vissaus is erg moeilijk E-vrij verkrijgbaar. Bijna overal zitten veel schadelijke E-nummers in. In deze zitten geen E-nummers maar wel wat suiker en fructose. Omdat ik het zo weinig gebruik en als ik het gebruik het om een paar druppels gaat maak ik hiervoor een uitzondering. Blue Elephant is oa verkrijgbaar bij AH.


Deel via social media

 
Print recept

18 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 21 dec 2012 om 21:56
    Hoi,
    heb vandaag de tjap tjoy gemaakt, erg lekker!! bedankt voor je leuke en handige site :) groetjes Michelle
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 22 dec 2012 om 18:38
      Leuk om te horen en graag gedaan, Michelle!

      Groetjes en fijn weekend,

      Williene
  • Anonymous
    Anonymous maandag 12 nov 2012 om 20:48
    Hoi Williene,
    Een tijdje geleden had je een recept geplaatst van Chicken Tonight. Vanavond heb ik het gemaakt en het is allemaal opgegaan ! Heerlijk was de reactie. Ik kreeg een 9.5 als cijfer(en jij dus ook bij deze). Het weekend hebben we een aantal recepten van je rijstafel gegeten en die vonden ze ook erg lekker. Vooral de babi pangang en de nasi vielen in de smaak. Weet je wat ik zelf nu ook zo leuk vind: eigenlijk kost het helemaal niet zo veel extra tijd als echt vanaf de basis kookt. En steeds ben ik weer verbaasd hoe lekker het allemaal smaakt !!

    Groetjes Gea

    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 13 dec 2013 om 19:26
      Wat een goed idee zeg! Leuk om te horen dat het smaakte!

      Fijne avond!
    • Anonymous
      Anonymous vrijdag 13 dec 2013 om 19:06
      In plaats van vissaus heb ik er het nat van een blikje tonijn op water in laten lopen. Smaakte prima. Bedankt weer voor het lekkere recept!

      Groetjes Marianne
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 13 nov 2012 om 18:25
      Ha Gea,

      Bedankt voor je reactie! Heel erg leuk om te horen! Dat geeft weer moed om door te gaan ;-)

      Dankjewel!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous maandag 12 nov 2012 om 11:07
    Hoi Williene,

    Onze kinderen zijn dol op rijst met kip kerrie.
    Ik gebruik nu de potten van chicken tonight. Heb jij een idee hoe ik de saus zelf kan maken? Alvast bedankt. Gr. Corine
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 12 nov 2012 om 11:16
      Hoi Corine,

      Had je mijn recept van ChickenTonight Hawai al gezien? Ik ga mijn best doen op de kipkerrie variant, maar ik heb nog een hele lijst met aanvragen liggen, dus het kan misschien iets langer duren, maar je ziet het vanzelf!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 09 nov 2012 om 22:02
    Hallo Williene,

    Waar haal je je vissaus en van welk merk?

    Groet, José
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 10 nov 2012 om 09:22
      Ik heb het even aangepast in m'n blog. Vissaus is van Blue Elephant, ik had het per ongeluk achter de soyasaus gezet ipv de vissaus. Dit merk is te koop bij AH, en waarschijnlijk ook wel bij andere supermarkten. Het geeft echt de smaak aan de tjap tjoy zoals je 'm bij de chinees eet.

      Groetjes, Williene
  • Marieke
    Marieke zaterdag 28 jun 2014 om 20:39
    Hoi Williene, Wat een heerlijke recepten allemaal! Toch heb ik even een opmerking als rasechte vegetariër. De tjap tjoy maak jij met kippenbouillon en vissaus. De kippenbouillon kun je vervangen door kruidenbouillon, maar de vissaus.... Vissaus is werkelijk gemaakt van vis dus ook dat gebruik ik niet. Heb jij een alternatief? Groetjes Marieke
    • Smakelijck maandag 30 jun 2014 om 09:34
      Ha Marieke, Bedankt voor je bericht! Ik zie inderdaad dat ik 'm getagd heb bij vegetarisch... niet zo handig ;-) Vissaus is niet gemakkelijk te vervangen, omdat het een specifieke smaak heeft. Maar je zou hiervoor in de plaats een lepeltje soyasaus of tamari kunnen gebruiken. Succes!
  • Bertine
    Bertine vrijdag 31 okt 2014 om 20:02
    Mmm, heerlijk, tjap tjoy. Mijn man houdt er niet van maar at vanavond niet mee :-) Bedankt, Williene! Ik heb sesamolie voor het fruiten gebruikt, trassi i.p.v. de vissaus en tofu i.p.v. kip toegevoegd.
    • Smakelijck zaterdag 01 nov 2014 om 17:13
      Leuk om te lezen, Bertine!
  • Judy Baaij
    Judy Baaij woensdag 16 dec 2015 om 16:58
    Hoi Williene, Voor hoeveel pers is dit recept? En kook je hier gewoon naturel rijst bij? Is dit genoeg voor drie grote eters? Gr Judy
    • Smakelijck woensdag 16 dec 2015 om 17:31
      Hoi, Als gewone maaltijd zou ik het dan verdubbelen. En ik eet er inderdaad rijst bij. SUcces!
  • Je naam...Marije
    Je naam...Marije vrijdag 15 apr 2016 om 18:46
    Dit is echt zo ontzettend lekker en zelfs beter dan de Chinees volgens mijn man. In combinatie met de nasi gegeten.. Echt een aanrader! Jammer dat de vissaus maar 2 wk houdbaar is na opening terwijl je er maar een paar druppels van gebruikt. Maar wij gaan dit zeker vaker eten!
    • Smakelijck zaterdag 16 apr 2016 om 22:04
      Wat een leuk compliment, dankjewel! Volgens mij is vissaus wel langer houdbaar hoor, en anders wellicht invriezen in mini porties?
Laat een bericht achter!
279