11-05-2020

Kip Jalfrezi #Zonder pakjes en zakjes!

 

Kip Jalfrezi - Zonder pakjes en zakjes 

Voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 4 tomaten, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 300 gram sperziebonen (evt. diepvries), zilvervliesrijst voor erbij

Marinade: 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel kurkuma, 2 eetlepels olijfolie, Keltisch zout en peper naar smaak

Kruidenmix: 1 theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel gemberpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes en meng met de ingrediënten voor de marinade. Laat zo’n 15 minuten marineren. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes en de paprika in reepjes. Maak de bonen schoon en kook in 5 minuten beetgaar.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit een beetje boter of olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak rondom bruin. Voeg de blokjes tomaat toe en laat deze zo’n 3 minuten mee garen. Voeg de paprika en de bonen toe samen met de kruidenmix en 75 milliliter water. Schep het geheel regelmatig om tot het goed gaar is. Serveer het gerecht met de rijst.

Tips: 

*Vegetarisch? Laat de kip achterwege en voeg meer groenten toe aan het gerecht. Serveer het gerecht met cashewnoten.

*Meer groente? Voeg meer groenten toe (en verdubbel de kruidenmix). Of eet het gerecht met een frisse salade. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279