P1010208
Dinsdag 30 dec 2014

Zalmrolletjes!

Een lekker snel hapje wat je zo gemaakt hebt voor Oudjaarsavond. Of je maakt er een lekker smeerseltje van op bijvoorbeeld een toastje! 

Zalmrolletjes

Ingrediƫnten: Biologische gerookte zalm, (smeerbare)- geitenroomkaas (bijvoorbeeld Gijs van Plus), zout, peper, knoflookpoeder, verse of gedroogde peterselie.

Bereiding:
Schep de geitenroomkaas in een kom voeg alle kruiden toe en meng goed door elkaar, proef en voeg eventueel nog iets toe totdat je het goed op smaak vind.
(let op: wees vooral voorzichtig met het zout, geitenkaas is al vrij sterk van smaak en de gerookte zalm ook!).
 
Leg een plakje gerookte zalm op een snijplank en snijd de zijkanten iets bij zodat je straks mooie rechte rolletjes krijgt.
Bestrijk het plakje gerookte zalm met de op smaak gebrachte geitenroomkaas en rol voorzichtig op. Snijd de rol in kleinere 'een-haps' rolletjes.

Leg de rolletjes op een mooi bordje en bestrooi met nog iets gedroogde peterselie voor een feestelijke effect!

Tip: Hak de restjes gerookte zalm grof en meng met de rest van de roomkaas. Zo heb je heerlijke zalmroomkaas voor bijvoorbeeld op een toastje!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene
 
 

Na het posten van de vorige blog, de Rabarber-kruimeltaart, kreeg ik de vraag hoe ik de...
lees verder
Nadat de Chicken Tonight Hawai op mijn blog kwam kreeg ik de vraag of ik ook de Kerrie variant...
lees verder
Het hoofdgerecht van het 4-gangen diner uit de Gezinsgids. Dit is de o zo bekende klassieker Beef...
lees verder
Een zeer gemakkelijk brood wat je niet hoeft te kneden en wat niet hoeft te rijzen. Ik maakte...
lees verder
De vakantie is weer voorbij, het nieuwe jaar begonnen. Bij ons hadden de kinderen gisteren nog...
lees verder
Al een tijdje stond dit brood bij m'n favorieten om eens uit te proberen. Het is een recept van...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190