P1010208
Dinsdag 30 dec 2014

Zalmrolletjes!

Een lekker snel hapje wat je zo gemaakt hebt voor Oudjaarsavond. Of je maakt er een lekker smeerseltje van op bijvoorbeeld een toastje! 

Zalmrolletjes

Ingrediënten: Biologische gerookte zalm, (smeerbare)- geitenroomkaas (bijvoorbeeld Gijs van Plus), zout, peper, knoflookpoeder, verse of gedroogde peterselie.

Bereiding:
Schep de geitenroomkaas in een kom voeg alle kruiden toe en meng goed door elkaar, proef en voeg eventueel nog iets toe totdat je het goed op smaak vind.
(let op: wees vooral voorzichtig met het zout, geitenkaas is al vrij sterk van smaak en de gerookte zalm ook!).
 
Leg een plakje gerookte zalm op een snijplank en snijd de zijkanten iets bij zodat je straks mooie rechte rolletjes krijgt.
Bestrijk het plakje gerookte zalm met de op smaak gebrachte geitenroomkaas en rol voorzichtig op. Snijd de rol in kleinere 'een-haps' rolletjes.

Leg de rolletjes op een mooi bordje en bestrooi met nog iets gedroogde peterselie voor een feestelijke effect!

Tip: Hak de restjes gerookte zalm grof en meng met de rest van de roomkaas. Zo heb je heerlijke zalmroomkaas voor bijvoorbeeld op een toastje!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene
 
 

Vroeger thuis aten wij regelmatig koninginnesoep. Vooral de erwtjes die erin zaten vond ik...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Peulvruchten zijn superfoods. Ze bevatten namelijk veel vezels, ijzer en eiwitten. Slim dus om...
lees verder
Afgelopen vrijdag 1 december hebben wij een prachtige dochter ontvangen. Haar roepnaam is...
lees verder
Monchoutaart is wel zo'n beetje één van de meest gegeten taarten in Nederland. Gemakkelijk te...
lees verder
Brandnetels, je kent ze wel. Stekelige prikplanten die over het algemeen alleen maar lastig...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190