Zoete aardappelsoep!
Zoete aardappels zijn echte superfoods. Ze bevatten veel betacaroteen, kalium, vezels en vitamines. Onder andere vitamine a, b, c en k. Je kunt ze kopen bij de toko, natuurwinkels maar ook supermarten verkopen zoete aardappels. Zoete aardappels zijn echt groenten, in tegenstelling tot gewone aardappels.
Zoete aardappels zijn lekker in een stamppot, in partjes uit de oven, maar ook heerlijk in de soep!
Zoete aardappelsoep
Ingrediƫnten:
2 Zoete aardappels, 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 theelepel rode curry-kruiden of bijvoorbeeld kerrie massala, snuf gemberpoeder, snuf cayennepeper, 1 liter kippenbouillon, halve limoen, snufje zout, klontje boter of olie, eventueel verse kruiden, creme fraiche en wat cayennepeper of paprikapoeder voor de garnering.
Bereiding:
Zet een gaspit op het hoogste vuur. Leg de paprika (met een tang) in het vuur en laat het vel rondom helemaal zwart roosteren. Sluit de paprika af in een luchtdichte trommel en wacht 15 minuten. Verwijder nu het vel van de paprika en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Bovenstaande kan ook in de oven op de grill-stand. Draai de paprika dan we af en toe om.
Snipper de rode ui en fruit in de boter. Schil met een dunschiller de zoete aardappels en snijd in grove stukken. Voeg de zoete aardappel en paprika toe aan de ui, samen met de kruiden. Fruit even aan en voeg 750 milliliter kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur, met het deksel op de pan, ongeveer 30 minuten koken. Pureer de soep fijn in een blender of staafmixer en voeg extra bouillon toe als er veel vocht is verdampt. Maak de soep eventueel verder op smaak met het sap van een halve limoen en een snufje zout. Serveer de soep met wat verse kruiden, losgeklopte creme fraiche en een snufje paprika of cayennepeper.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene