Zalmtartaar met avocado!
Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit ook een heel leuk gerechtje om te serveren in kleine glaasjes of bakjes bij een borrel of bijvoorbeeld als hapje op Oudjaarsavond (het recept is dan ruim voldoende voor 8 personen). Gebruik je verse zalm, kies dan voor hele verse zalm van de visboer.
Zalmtartaar met avocado
Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram (gerookte) zalmfilet, 2 eetlepels kappertjes, 2 sjalotjes, 2 stengels lente-ui, 1 avocado, 1/2 citroen, 2 eetlepels Tamari, peper, 2 theelepels verse dille, handje rucola, 1 eetlepel mayonaise (Ton’s)
Bereiding:
Snijd de zalm in mooie kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en de lente-ui fijn. Snijd de avocado ook in kleine blokjes.
Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, dille, mayonaise en het citroensap van een halve citroen. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe.
Verdeel de zalmtartaar over 4 glaasjes of verdeel het met behulp van een kookring over 4 borden. Schik er wat blaadjes rucola op en strooi wat verse dille over het gerecht. Serveer direct.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Op zoek naar meer kerstrecepten? Kijk dan eens hier.
Laat een bericht achter!