Zalmcocktail! #Kerst2016
Over twee weken is het Kerstfeest. Vorige week heb ik de Kerstrecepten van voorgaande jaren al voor je op een rij gezet, deze vind je aan de rechterkant van de site. Natuurlijk zal ik ook dit jaar weer zorgen voor nieuwe recepten, die ik zal aanvullen in deze lijst.
Fijne dag!
Zalmcocktail #Kerst2016
E-nummervrij - Suikervrij - Glutenvrij - Zuivelvrij - Eivrij - Notenvrij
Ingredienten voor een voorgerecht voor 4 personen of hapje voor 6 personen:
Cocktail: 100 gram gerookte, wilde zalm, 1 kleine rode ui, 2 stengels bosui, 3 eetlepels gare kikkererwten (AH biologisch uit pot), 1 avocado, 1,5 tomaat of gebruik cherrytomaatjes
Dressing: 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 theelepel balsamicoazijn, Keltisch zout & peper, 2 takjes verse peterselie
Bereiding:
Snipper de rode ui en snijd de bosui in ringetjes. Snijd de avocado, tomaat en zalm in blokjes. Meng in een ruime schaal met de overige ingredienten voor de cocktail.
Hak de peterselie fijn. Meng deze met de olie, azijn en maak op smaak met zout en peper.
Schep de cocktail in 6 kleine glaasjes. Druppel er een theelepel van de dressing over en serveer direct.
Liefs, Williene