Venkel-prei soep!
Veel groenten hebben een wat pittige of overheersende smaak. Denk aan spruitjes, broccoli, bloemkool, etc. Als je deze groenten in een soep verwerkt worden ze heel mild en zacht en worden ze vaak zonder problemen gegeten door kinderen. Het recept voor deze spruitjessoep is bijvoorbeeld heel populair. Hierbij wel een kleine tip: niet vertellen wat er in zit ;-).
Zo heb je ook venkel, als je deze zo eet is het wat anijsachtig en pittig van smaak, gebruik je hem in je soep dan wordt het zacht en romig. Echt een aanrader dus, deze soep. Je kunt het als maaltijdsoep gebruiken (zie tips), maar ook als voorgerecht of als lunch.
Geniet ervan!
Venkel Prei- soep
Ingrediënten voor 4 personen:
2 stuks venkel, 2 stuks prei, 1 grote ui, 1 liter groentebouillon (Rapunzel zonder gist, natuurwinkel), Keltisch zout, peper, 125 milliliter biologische slagroom (AH) of haverroom (natuurwinkel), roomboter of kokosolie
Bereiding:
Snipper de ui en fruit glazig in wat roomboter. Snijd de venkel en prei grof en voeg toe, laat deze even mee fruiten. Voeg de bouillon toe. Breng weer aan de koek en roer regelematig door.
Laat ongeveer 20 minuten koken tot de prei en venkel gaar zijn. Schep of giet voorzichtig de soep in de blender (ik doe het meestal in delen) en maal fijn. Schenk terug in de pan en breng weer aan de kook. Voeg de slagroom toe, roer goed door en breng verder op smaak met zout en peper! Als het zuivelvrij moet zijn kun je in plaats van slagroom haverroom of rijstroom gebruiken.
Eet smakelijck!
Tips: Je kunt de venkel ook eerst roosteren in de oven. Dan komt er een heerlijke zoete, geroosterde smaak aan de venkel. Na het roosteren kun je 'm toevoegen aan de soep.
Wil je de soep meer gebruiken als maaltijdsoep, voeg er dan één of 2 aardappels aan toe of een stuk knolselderij. Dit maakt de soep ook wat zachter van smaak.
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!