Romige Mosterdsoep #zonder pakjes en zakjes!
Romige Mosterdsoep - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 1 liter soep:
750 milliliter groentebouillon, 50 gram roomboter, 50 gram speltbloem, 1 ui, 250 milliliter slagroom of haverroom, 3 theelepels grove mosterd, 1 eetlepel sojasaus, ½ theelepel kurkuma, snuf citroengraspoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de bloem in één keer toe en blijf een minuut goed mengen zodat de bloem goed kan garen. Voeg de bouillon nu scheutje voor scheutje toe. Blijf goed roeren, anders komen er klontjes in de soep. Voeg op deze manier zo’n 750 milliliter bouillon toe. Maak de soep op smaak met de mosterd, sojasaus, kurkuma, citroengras en zout en peper. Voeg op het laatst de room toe en laat de soep nog een paar minuten zacht doorkoken.
Tip: Voeg wat fijngesneden prei of bosui toe aan de soep.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!