12-12-2014

Kruidige Linzensoep!

Zelf vind ik winterse gerechten heerlijk in de wintermaanden. Lekkere, stevige kost en een beetje back to basic. De winkels liggen weer vol met allerlei heerlijkheden en specialiteiten voor de feestdagen. Vroeger kon ik daarvan genieten en wilde we van alles uitproberen. Nu we al zolang e-vrij en suikervrij eten heb ik er helemaal geen behoefte meer aan. De zoetigheid trekt me totaal niet meer, terwijl ik op de groenten en fruitafdeling sta te watertanden. Had ik ook nooit gedacht hoor, dat het zover zou komen en dat ik daar zo van kon genieten. Maar dat is dus wel wat je smaak met je doet. Over 't algemeen duurt het een maand tot 2 maanden om aan nieuwe smaken te wennen. Zo kun je dus ook heel goed nieuwe smaken aanleren. 

Kruidige linzensoep

Ingrediënten voor 6 personen:

250 rode linzen, 2 uien, 1 teen knoflook, 1 eetlepel currypasta (bijv. natuurwinkel), 1 liter groentenbouillon, 125 milliliter kokosmelk of haverroom (bijv. zonnatura)

Garnering: 1 ui, verse peterselie

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook en was de linzen. Fruit de ui en knoflook aan in wat kokosolie. Schep de currypasta door de ui en fruit even mee. Voeg de gewassen linzen toe samen met de bouillon. Laat de soep ongeveer 25-30 minuten koken tot de linzen gaar zijn. Maak de soep op smaak met de kokosmelk, zout en peper.

Snijd voor de garnering 1 ui in ringen. Fruit deze wat aan in kokosolie en verdeel de ringen over de soepkommen. Snipper wat verse peterselie over de soepkommen en serveer.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

 • Alette
  Alette vrijdag 12 dec 2014 om 10:38
  Ha Williene, Lijkt me een heerlijk soepje! Bij de bereiding schrijf je over kippenbouillon en bij de ingrediënten staat groentebouillon. Welke moet het zijn?
  • Smakelijck vrijdag 12 dec 2014 om 10:43
   Bedankt! Ik heb 't gauw even aangepast ;-) Het mag allebei maar heb 't aangepast naar groentenbouillon.
 • Willemijn
  Willemijn vrijdag 12 dec 2014 om 20:40
  Die currypasta: is dat dezelfde als bijv. in de Bloemkoolcurry gaat? Van Patak's geloof ik, of gaat het in dit recept om iets anders?
  • Smakelijck vrijdag 12 dec 2014 om 21:13
   Ja hoor, dat kan met dezelfde currypasta. Ik gebruik al heel lang currypasta uit de natuurwinkel. Deze is ook erg lekker, maar Patak's kan ook. Succes!
 • Karin
  Karin dinsdag 16 dec 2014 om 11:03
  Ha Williene, deze soep staat op ,ben erg benieuwd . Ik maak regelmatig de rode linzen soep van vorig seizoen ,dat is een echt hoogstandje hoor! Er zit hier beduidend minder groenten door ,maar is stuk minder werk. Welke groenten kan je toevoegen ,dezelfde als uit de andere soep? Dankjewel ,Karin
  • Smakelijck dinsdag 16 dec 2014 om 11:53
   Leuk, Karin! Je kunt hier inderdaad naar eigen smaak groenten aan toevoegen. Bijv. wortel, prei etc. Eet smakelijck!
 • Maja Houtekamer
  Maja Houtekamer vrijdag 27 feb 2015 om 21:39
  Hallo Williene, Af en toe geef ik een kookdemonstratie in een keukenzaak ('k heb een Aga,waar ik al 16 jaar ervaring mee heb), waar ze o.a. Aga's verkopen. Als voorgerecht had ik je linzensoep (uit de Gezinsgids) gekozen. De gasten krijgen alle recepten (met bronvermelding!) mee. Er was een heel erg oplettende meneer aanwezig. Hij vroeg of ik alle linzen geteld had... 'k Ben heel blij met alle recepten, de kokosgranola bijvoorbeeld valt hier heel erg in de smaak. 'k Las ook ergens op je blog, dat je kinderen er niet heel erg in mee wil nemen. Wij hebben zes kinderen en we proberen ook erg gezond te eten en te drinken (kefir). Toch proberen we niet door te slaan. Maar we vinden het erg leuk dat de kinderen (juist ook onze oudste zoon van 18) het overnemen; op verjaardagen willen ze soms geen gebak, terwijl mama's eigen baksels echt niet oudbakken worden. Nog een opmerking: pas zag ik dat je fruit sneed op een glazen snijplank (cure4life), weet je dat dat heel slecht is voor je messen? Zelf gebruik ik altijd hout. Williene, ga zo door en ik hoop nog lang van je recepten te genieten! een hartelijke groet, Maja
  • Smakelijck zaterdag 28 feb 2015 om 09:09
   Ha, Wat grappig, van die linzen... Inderdaad 250 stuks, haha! Mijn kinderen eten gewoon zoals wij eten hoor, maar ik laat ze wel vrij als ze ergens anders zijn. Ze moeten toch zelf hiervoor gaan kiezen, maar omdat ze thuis puur opgroeien is hun basis goed. Bij de filmopnames voor C4L kook ik in een showkeuken, hier is allerlei kookgerei aanwezig, de eerste keer met houten plank, en de tweede keer was deze verdwenen. De laatste keer heb ik dus m'n eigen houten plank meegenomen, want glas vind ik waardeloos en is inderdaad heel slecht voor je messen (al zijn die dus in de filmpjes ook niet van mezelf ;-).
 • hanneke
  hanneke maandag 02 mrt 2015 om 20:44
  wat lekker zeg! ik had de linzen al een paar weken in de kast, maar durfde het haast niet te proberen, ik heb niet zulke heel gezellige eters... maat wat blijkt.... 1 persoontje vind het heeeeel vies, en de andere 7 heerlijk!! super blij ben ik, dank je wel!
  • Smakelijck dinsdag 03 mrt 2015 om 10:18
   Hé, wat leuk zeg! Ik had hetzelfde hoor, een hele tijd geleden. En nu vind ik ze ook heerlijk. Je kunt ze bijv. ook door de pastasaus doen of een handje door je curry. Ze zijn namelijk heel gezond. Maar bedankt voor je reactie, leuk om te lezen hoe jullie ervan hebben genoten, op één na dan ;-)
Laat een bericht achter!
265