Kruidige Linzensoep!
Zelf vind ik winterse gerechten heerlijk in de wintermaanden. Lekkere, stevige kost en een beetje back to basic. De winkels liggen weer vol met allerlei heerlijkheden en specialiteiten voor de feestdagen. Vroeger kon ik daarvan genieten en wilde we van alles uitproberen. Nu we al zolang e-vrij en suikervrij eten heb ik er helemaal geen behoefte meer aan. De zoetigheid trekt me totaal niet meer, terwijl ik op de groenten en fruitafdeling sta te watertanden. Had ik ook nooit gedacht hoor, dat het zover zou komen en dat ik daar zo van kon genieten. Maar dat is dus wel wat je smaak met je doet. Over 't algemeen duurt het een maand tot 2 maanden om aan nieuwe smaken te wennen. Zo kun je dus ook heel goed nieuwe smaken aanleren.
Kruidige linzensoep
Ingrediënten voor 6 personen:
250 rode linzen, 2 uien, 1 teen knoflook, 1 eetlepel currypasta (bijv. natuurwinkel), 1 liter groentenbouillon, 125 milliliter kokosmelk of haverroom (bijv. zonnatura)
Garnering: 1 ui, verse peterselie
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook en was de linzen. Fruit de ui en knoflook aan in wat kokosolie. Schep de currypasta door de ui en fruit even mee. Voeg de gewassen linzen toe samen met de bouillon. Laat de soep ongeveer 25-30 minuten koken tot de linzen gaar zijn. Maak de soep op smaak met de kokosmelk, zout en peper.
Snijd voor de garnering 1 ui in ringen. Fruit deze wat aan in kokosolie en verdeel de ringen over de soepkommen. Snipper wat verse peterselie over de soepkommen en serveer.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene