Dinsdag 01 mrt 2011

Vlees in Zoete Soyasaus!

Ingredienten:

2 kipfilets in reepjes gesneden, 4 eetlepels soyasaus (Yakso), 2 eetlepels gembersiroop(Yakso - E-nummervrij, niet suikervrij), 3 eetlepels zoete chilisaus(Yakso - E-nummervrij, niet suikervrij), 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, halve theelepel kerriepoeder of Vadouvankruiden, snuf chilipoeder (of meer, ligt eraan hoe pittig je het hebben wilt), 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 rode en 1 groene paprika

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen, de paprika en het vlees in reepjes, de knoflook in kleine stukjes. De poeders en de sauzen meng je met elkaar.

Verhit kokosolie in de wok/braadpan,  bak de ui en paprika even aan en haal deze weer uit de pan. Doe nu het vlees in de pan met de knoflook en bak deze om en om aan. Voeg de ui en de paprika weer toe aan het vlees. Voeg nu ook de saus toe en  laat ongeveer 5 minuten sudderen. Zet de laatste paar minuten nog even het vuur hoor en serveer direct.

Dit is een heerlijk gerecht met de Chinese nasi!

Liefs, Williene

Soms is het fijn om een kijkje te nemen in andermans eetpatroon. Niet om het helemaal over te...
lees verder
Soms heb je van die momenten dat je het een en ander overdenkt. Afgelopen weekend had ik zo'n...
lees verder
Door de drukte met mijn kookboek ben ik helemaal vergeten om de groenten en fruit van het...
lees verder
Deze overheerlijke kokosballetjes zijn erg makkelijk te maken. Je krijgt er alleen vieze...
lees verder
Om pannenkoeken te bakken heb je geen speciale mix nodig. Met bloem bak je prima pannenkoeken. En...
lees verder
Een nieuwe trend op bakgebied, een cijfer- of lettertaart van koek met room en gedecoreerd met...
lees verder

4 opmerkingen
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 08 aug 2012 om 20:55
    Ha Gerdien,

    Graag gedaan hoor! Hier gebruik ik inmiddels ook geen bruine suiker meer maar palmsuiker ;-) Zo zie je maar weer hoe snel alles kan veranderen...

    Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 08 aug 2012 om 19:02
    We hebben het bovenste gedeelte gemaakt met een groentestoofpot en rijst, was ook heerlijk.
    Bedankt voor alle leuke ideeen, en het inspireert ons tot het maken van weer andere dingen, we gebruiken soms een saus, of andere combinatie voor wat anders.
    Ws lekker, bedankt, en weer een dag vegetarisch gegeten, het gaat goed.
    O ja, we hadden geen bruine suiker en hebben palmsuiker gedaan, ging ook prima.

    Groetjes gerdien
  • Max
    Max maandag 29 sep 2014 om 19:28
    Lekker recept! Welke soyasaus bedoel je? zout of zoet? Dank je! Groeten Max
    • Smakelijck maandag 29 sep 2014 om 20:20
      Ik gebruik hiervoor de gewone Soya, niet de zoute variant, want hierin zitten veel onnodige toevoegingen. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190