Vegetarische Lasagne!
Dit heerlijke groente gerecht is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk! Vooral met een lekkere salade, bijv. avocadosalade of een veldsla-salade.
Deze lasagne kun je heel goed 's middags maken en later opwarmen in de oven. En als je lekker wilt variëren kun je de courgette lagen vervangen door bijv. aubergine.
Vegetarische lasagne:
Ingrediënten:
Voor de tomatensaus: 1 ui, 1 á 2 tenen knoflook, 2 winterwortels, 3 stengels bleekselderij, 2 blikken tomatenblokjes, 3 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels Italiaanse kruiden, zout en peper
Verder: 1 courgette, 1 bol mozzarella, 125 gram cherrytomaatjes, blaadjes basilicum, geraspte kaas
Fruit de ui in wat olie samen met de knoflook. Snijd de winterwortels en de bleekselderij fijn en voeg toe bij de ui. Bak even mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de kruiden toe en maak op smaak met (keltisch) zout en peper. Laat op laag vuur 20-30 minuten pruttelen en inkoken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette in dunne plakken. Bouw de lasagne op met eerst een laagje saus, beleg met een paar plakken courgette, bedek met weer een laagje saus en herhaal dit tot de saus op is. Eindig met een laagje saus. Bedek de lasagne met plakken mozzarella, gehalveerde cherrytomaatjes, geraspte kaas en basilicum. Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Serveer de lasagne met een lekkere frisse salade en evt. wat volkorenpasta.
Als je vlees niet kunt missen of je wilt de lasagne meer vulling geven voeg dan 200 gram rundergehakt toe bij de uien en bak dit rul mee.
Fijn dat je zoveel hebt aan de recepten! Leuk om te horen, en fijn om te weten dat ze in de smaak vallen ;-)
Groetjes, Williene
Je brood is overigens ook heerlijk! Ik heb het al vaak gebakken, en we willen nu echt geen ander brood meer. Alhoewel, ik wil ook nog een keer zuurdesembrood bakken... Misschien is dat nóg lekkerder ;-)
Al je recepten zijn eigenlijk heerlijk! ik heb al veel gebakken, en het valt (bijna) altijd in de smaak! :) (als je het niet laat verbranden, haha)
Bedankt! Groetjes Eline.
Ik doe wel altijd de deksel schuin op de pan tegen het spatten. Maar je moet inderdaad de saus goed laten inkoken anders hou je teveel vocht over.
Fijn dat het wel lekker was ;-)
Succes!
Succes ermee!