Pepernoten!
Al jaren staan deze overheerlijke kruidnootjes op de site. Onder de naam pepernoten. Al een paar keer kreeg ik (terecht) te horen dat dit niet de échte pepernoten zijn, maar kruidnoten. Dus ik heb eindelijk de naam maar eens gewijzigd en me gestort op de échte pepernoten. Voor de liefhebbers:
Pepernoten!
Ingredienten:
200 gram speltbloem of -meel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100-125 gram biologische honing, 1 ei, 1 theelepel speculaaskruiden, 0,5 theelepel gemalen anijszaad, snufje zout
Bereiding:
Kneed alle ingredienten tot een deeg. Het kan nog wat plakkerig zijn, maar dit komt in de koelkast goed. Laat 1 tot 2 uur rusten in de koelkast. Vet je handen in met een beetje olie. Draai rolletjes van het deeg en snijd deze in stukjes zodat je soort blokjes krijgt. Schuif in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.
Geniet ervan!
Liefs, Williene