04-12-2015

Pepernoten!

Al jaren staan deze overheerlijke kruidnootjes op de site. Onder de naam pepernoten. Al een paar keer kreeg ik (terecht) te horen dat dit niet de ├ęchte pepernoten zijn, maar kruidnoten. Dus ik heb eindelijk de naam maar eens gewijzigd en me gestort op de ├ęchte pepernoten. Voor de liefhebbers: 

Pepernoten!

Ingredienten:

200 gram speltbloem of -meel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100-125 gram biologische honing, 1 ei, 1 theelepel speculaaskruiden, 0,5 theelepel gemalen anijszaad, snufje zout

Bereiding:

Kneed alle ingredienten tot een deeg. Het kan nog wat plakkerig zijn, maar dit komt in de koelkast goed. Laat 1 tot 2 uur rusten in de koelkast. Vet je handen in met een beetje olie. Draai rolletjes van het deeg en snijd deze in stukjes zodat je soort blokjes krijgt. Schuif in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

11 Reacties

  • Angel
    Angel vrijdag 04 dec 2015 om 10:46
    Hartstikke bedankt voor dit leuke en smakelijke recept :)
    • Smakelijck vrijdag 04 dec 2015 om 12:00
      Graag gedaan ;-)
  • Lenie
    Lenie woensdag 17 okt 2018 om 13:34
    Wil de pepernoten maken, maar kan ik de honing vervangen door dadels en/of rozijnen zodat ze echt suikervrij zijn?
    • Smakelijck woensdag 17 okt 2018 om 14:39
      Dat heb ik bij de kruidnoten wel gedaan: https://www.smakelijck.nl/recepten/kruidnoten-glutenvrij-en-suikervrij-/ Bij deze kan dat ook wel, verwacht ik!
  • Jan Vos
    Jan Vos dinsdag 20 nov 2018 om 23:11
    Om ze glutenvrij te maken kun je de spelt vervangen door mix c van Schar
    • Liesa
      Liesa zaterdag 03 okt 2020 om 14:22
      Zijn deze pepernoten ei vrij ook lekker, of worden ze dan erg hard?
      • Smakelijck maandag 05 okt 2020 om 10:05
        Dat denk ik wel. Je kunt ipv ei ook een geprakte banaan of appelmoes toevoegen. Succes!
    • Elfrike
      Elfrike woensdag 18 nov 2020 om 18:09
      Mijn pepernoten zijn echt mislukt; groot deel verbrand. De oven temperatuur is echt te hoog; 175 C, zal beter zijn (wordt elders overal zo vermeld). Tevens waren ze erg droog. Ik denk meer honing en wat amandelmelk dit verhelpt. Ook ga ik geen olijfolie meer gebruiken want daardoor verbranden ze en worden ze hard. Hopen dat volgende poging gaat lukken
      • Smakelijck woensdag 18 nov 2020 om 18:49
        Oventemperaturen verschillen erg per oven. het kan dus inderdaad zo zijn dat ze in jouw oven op een lagere temperatuur gebakken moeten worden. Doordat ze te hard gebakken zijn, worden ze ook droog.
    • Gerrie
      Gerrie donderdag 03 dec 2020 om 19:29
      Heerlijke pepernoten...i.d.d.wat aan de harde kant, maar de smaak is geweldig. Volgende keer ga ik de oven iets zachter zetten.
      • Smakelijck vrijdag 04 dec 2020 om 14:25
        Fijn!
Laat een bericht achter!
263