Oliebollencake!
Heb je dit jaar geen zin om zelf oliebollen te bakken, geen tijd om lang boven de frituurpan te staan? Bak dan een oliebollencake! De smaak zal je zeker verrassen.
Oliebollencake
Ingredienten:
500 gram speltbloem, 500 milliliter (plantaardige) melk, 7 gram droge gist, 1 ei, 2 eetlepels yakonsiroop (of gebruik een ander zoetmiddel naar keuze), snufje zout, 150 gram rozijnen of krenten, 2-3 appels
Bereiding:
Week de rozijnen 15 minuten in warm water. Maak de appels schoon en snijd in blokjes.
Meng een beslag van het bloem, de melk, gist, ei, zoetmiddel en het snufje zout. Voeg de rozijnen en de blokjes appel toe en meng goed door. Laat het beslag 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een cakeblik goed in met boter. Doet het gerezen beslag in het cakeblik en schuif in het midden van de oven. Bak de cake gaar in 25-30 minuten.
De cake is lauwwarm het lekkerst!
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene