Lions!
In samenwerking met Bas Boer Noten heb ik weer een heel lekker recept voor jullie gemaakt. Als inspiratie gebruikte ik het erg populaire recept van de chocolade-pindarepen. Dit recept staat al sinds 2013 op de website en wordt nog steeds ontzettend veel gelezen en gebruikt. Dit recept in combinatie met de overheerlijke pindakaas van Bas Boer is echt fantastisch. Wil je dit recept graag maken? Bij een bestelling bij Bas Boer Noten krijg je nu een gratis pot van deze pindakaas. Voeg de pindakaas toe aan je winkelwagen en vul de code pinda01 in. Er wordt nu 3,00 korting verrekend. Je krijgt één pot pindakaas gratis, zelfs als je niets anders besteld. Je betaald dan wel de verzendkosten uiteraard. Deze leuke actie is geldig tot 28 januari 2022.
Lions!
Ingredienten voor 8 repen:
100 gram (BasBoerNoten)pindakaas, 50 gram kokosolie, 40 gram imkerhoning of ahornsiroop, 100 gram pure chocolade (92% Vivani), 40 gram grof gehakte pecannoten (of andere noten naar keuze), 3 – 4 medjoul dadels, 35 gram gepofte rijst, spelt of boekweit
Bereiding:
Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes. Doe de dadels met de gehakte noten en de gepofte rijst in een ruime kom. Bekleed een (bak)vorm met bakpapier, ik gebruik hiervoor een cakeblik.
Doe de pindakaas met de honing en kokosolie in een steelpan en verwarm het geheel op laag vuur tot een egale massa. Voeg de pure chocolade toe in blokjes en laat smelten. Blijf ondertussen roeren. Als het geheel goed is gesmolten, giet het dan bij de droge ingrediënten. Meng het geheel heel goed door elkaar en verdeel het over de bakvorm. Druk het zeer stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koeling en laat het goed opstijven.
Snijd de lions in repen of blokjes. Bewaar in de koelkast.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene