Kruimelplaattaart met pruimen
Kruimelplaattaart met pruimen
Ingrediënten voor een bakvorm van 20x20 cm of een ronde bakvorm van 20 cm:
100 gram amandelmeel, 100 gram havermeel, 50 gram fijne havermout + 25 gram extra, 50 gram (kokosbloesem)suiker, 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder, 125 gram koude roomboter, 1 theelepel kaneelpoeder, 400 gram schoongemaakte pruimen, 1 eetlepel maïzena
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Kook de pruimen fijn en roer de maïzena glad met een paar lepels koud water. Voeg de maïzena toe aan de pruimen en kook in een paar minuten in tot een jam. Laat helemaal afkoelen.
Doe het amandelmeel, havermeel, 50 gram havermout, suiker, bakpoeder en kaneel in een ruime kom. Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe. Kruimel met koude handen een kruimelig deeg van de ingrediënten. Doe ¾ van het deeg in een ingevette bakvorm en druk dit stevig aan op de bodem. Verdeel de pruimenjam over de bodem.
Doe de 25 gram extra havermout bij het overgebleven deeg en kruimel het door je vingers tot je een kruimeldeeg hebt. Verdeel dit gelijkmatig over de jam. Schuif in de oven en bak in 40 minuten bruin en gaar. Laat de plaattaart helemaal afkoelen. Snijd de plaattaart in blokjes of stukjes.
Tips:
*In plaats van havermeel kun je ook gewone bloem gebruiken.
*In plaats van zelf pruimenjam maken, kun je ook 400 gram kant-en-klare jam gebruiken.
*In plaats van pruimen kun je ook andere (zachte) vruchten gebruiken.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
