Dadelblokjes met kokos
Dadelblokjes met kokos
Erg makkelijk te maken en verslavend lekker. Een echte opkikker voor onderweg!
Ingrediƫnten:
250 gram ontpitte medjoul dadels, 125 gram roomboter (of kokosolie), 50 gram pecannoten, 100 gram (suikerarme) biscuitjes, handje kokosrasp
Bereiding:
Hak de dadels fijn en de noten grof. Hak de biscuitjes in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Bekleed een bakvorm of cakevorm met bakpapier.
Smelt de boter op laag vuur. Voeg de dadels toe en verwarm een paar minuten goed door. Voeg de biscuitjes en de walnoten toe en laat nog even doorwarmen. Schep in de bakvorm en druk zeer stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Snijd de dadeltaart in blokjes en wentel de blokjes met geraspte kokos.
Tip: In plaats van de biscuitjes kun je deze dadelblokjes ook glutenvrij maken. Gebruik dan heel fijn gehakte stukjes rijstwafel, gepofte rijst of glutenvrije koekjes.
Fijn weekend!
Liefs, Williene