25-07-2025

Dadelblokjes met kokos

Dadelblokjes met kokos

Erg makkelijk te maken en verslavend lekker. Een echte opkikker voor onderweg!

Ingrediƫnten:

250 gram ontpitte medjoul dadels, 125 gram roomboter (of kokosolie), 50 gram pecannoten, 100 gram (suikerarme) biscuitjes, handje kokosrasp

Bereiding:

Hak de dadels fijn en de noten grof. Hak de biscuitjes in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Bekleed een bakvorm of cakevorm met bakpapier.

Smelt de boter op laag vuur. Voeg de dadels toe en verwarm een paar minuten goed door. Voeg de biscuitjes en de walnoten toe en laat nog even doorwarmen. Schep in de bakvorm en druk zeer stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Snijd de dadeltaart in blokjes en wentel de blokjes met geraspte kokos.

Tip: In plaats van de biscuitjes kun je deze dadelblokjes ook glutenvrij maken. Gebruik dan heel fijn gehakte stukjes rijstwafel, gepofte rijst of glutenvrije koekjes.

Fijn weekend! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 29 jul 2025 om 11:41
    Heb de dadelblokjes gemaakt met rijstwafel in plaats van biscuitjes, heerlijk! Dankjewel voor het lekkere recept. Bewaar je ze in de koelkast of gewoon in een afgesloten bakje?
    • Smakelijck maandag 25 aug 2025 om 09:12
      Fijn! Ik zet ze in de koelkast.
    • Jolanda
      Jolanda zaterdag 20 sep 2025 om 21:37
      Kun je de blokjes ook invriezen?
      • Smakelijck maandag 22 sep 2025 om 09:37
        Ja hoor, dat kan!
Laat een bericht achter!
263