Chocolade-pindarepen!
Er is veel vraag naar gezonde tussendoortjes, lekkers om de kinderen mee te geven naar school etc. Ik weet zelf hoe lastig het is om je kinderen iets gezonds en verantwoords te geven, terwijl het aanbod van ongezonde producten zo enorm groot is. Ik wil ze ook niet alles ontnemen omdat de kans dan groot is dat ze op latere leeftijd hun (zak)geld gaan uitgeven aan alles wat hun moeder verboden heeft ;-) Er zijn gelukkig heel veel lekkere recepten die een prima alternatief zijn en waarvan ze niet eens doorhebben dat het ook nog eens goed voor ze is!
Chocolade-pindarepen
Ingrediënten:
100 gram 100% pindakaas, 50 gram imkerhoning, 50 gram kokosolie, 100 gram havermout, 115 gram pure chocolade (92% cacao bijv. Vivani), 50 gram cranberry's (of rozijnen)
Bereiding:
Hak de chocolade in kleine stukjes. Verwarm in een pannetje de pindakaas, kokosolie en de honing tot het een egale massa is. Voeg de havermout, de cranberry's en de stukjes chocolade toe en roer dit goed door tot de chocolade gaat smelten.
Giet het in een bakblik of een ovenschaal (bekleed met bakpapier of plastic folie) en maak de bovenkant mooi glad. Zorg dat het niet dikker wordt dan ongeveer een centimeter.
Laat het hard worden in de koelkast of de vriezer voor ongeveer 2 uur.
Snijd in mooie stukjes en bewaar in de koelkast. Ik vind ze na een dag (of nacht) in de koelkast het lekkerst.
Tip: in plaats van de pure chocolade kun je ook 70 gram (rauwe) cacaopoeder gebruiken!
Fijne dag!
Liefs, Williene
Ik heb de repen gemaakt en ze zijn echt heerlijk!!
Groetjes Corrien
ben maar alleen dus denk dat het handig is om het recept te halveren. en hoe lang is het houdbaar?
groet
Elsa
Succes!
Groetjes, Williene
Groetjes,
A.
Groetjes, Williene
Kokosolie verkopen ze helaas niet bij de supermarkt maar in de natuurwinkel. Succes!
Wat leuk dat ze in de smaak zijn gevallen. En inderdaad als je ze met noten maakt hebben ze wel wat weg van snickers!
Geweldig als je kinderen de leeftijd hebben om zelf aan de slag te gaan. En dan is dit inderdaad een makkelijk recept hiervoor! Leuk hoor.
Je bent er maar druk mee ;-) Bedankt voor het delen!
Groetjes, WIlliene
dat was weer een heerlijke tractatie.
Ik maakte hem zonder rozijnen en cranberries, maar met gehakte noten, mmmh, wij noemen het de "gezonde" snickers.
De kids wilde weten hoe mams dat toch maakte, na wat uitleg bleek het heel simpel, dus ik denk dat ze nu zelf wel weer ns aan de slag gaan@@@
Vandaag je heerlijke tomatensoep gemaakt, voor morgen, en dan een pita broodje( jou recept, je hoeft echt geen kant en klare meer), met kip reepjes en parika met shoarmakruiden, en natuurlijk de knoflooksaus, heerlijk.
Die kokosolie, is dat 50 gram vloeibaar of 50 gram vast?
Grtjs, Annemieke
Je weegt 50 gram vast af en deze smelt je. Volgens mij is het dan nog steeds 50 gram ;-)
Groetjes, Williene
Groetjes Gerdien
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene