09-09-2022

Ananas Crumble

Dit is echt de makkelijkste (en lekkerste) crumble ever. Je doet alle ingredienten in een ovenvaste schaal en de oven doet de rest! Ook heel makkelijk van te voren klaar te maken als je een snel toetje op tafel wilt zetten. Ook lekker als tussendoortje…

Ananascrumble

Ingredienten voor 3-4 personen:

½ ananas*, ahornsiroop naar smaak, 40 gram (glutenvrij) meel naar keuze, 20 gram havermout, 40 gram amandelschaafsel, 50 gram koude boter

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.

Neem een ovenschaal en schenk hier wat ahornsiroop in. Komt niet precies, net wat je zelf wilt. Maak de ananas schoon en leg plakken of blokjes in de ovenschaal zodat de hele bodem bedekt is met fruit.

Meng het meel met de havermout en amandelschaafsel. Snijd de boter in kleine blokjes en meng met het meel. Niet kneden, gewoon mengen. Het mogen gewoon blokjes blijven.

Verdeel het meel over het fruit. Zorg dat de blokjes boter goed verdeeld zijn over het geheel van de schaal.

Zet de schaal in de oven en bak de crumble in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de crumble direct. Je kunt er eventueel wat geslagen room of creme fraiche bij serveren.

Geniet ervan!

Tip:

*Uiteraard kun je elk fruit naar keuze gebruiken. Plakjes peer, appel, rood zomerfruit, noem maar op!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Marloes
    Marloes vrijdag 09 sep 2022 om 13:27
    Hoi! Het ziet er gruwelijk lekker uit! Ik had alleen de vraag waar dat ik het amandel schaatsen mee zou kunnen vervangen? Misschien met meer havermout? Groetjes Marloes
    • Smakelijck vrijdag 09 sep 2022 om 13:46
      Ja, dat kan inderdaad of stukjes gehakte noten, of amandelmeel.
Laat een bericht achter!
263