Aardbeien ijs!
Je zult het vast wel herkennen, de weken voor de zomervakantie wil je nog van alles doen en geregeld hebben en daardoor schiet het bloggen er soms weleens bij in. Sorry! De inspiratie is gelukkig nog lang niet 'op', maar soms heb je zoveel andere leuke (en minder leuke ;-)) dingen te doen...
Dit recept is al tijden een groot succes bij ons, en in mijn boeken staan er ook een aantal variaties op, maar deze heb ik nog niet eerder 'officieel' geblogd, dus tijd voor dit heerlijke tussendoortje. Helaas is het weer dit weekend wat minder, maar het schijnt weer warmer te worden komende tijd. Vries je bananen dus maar gauw in ;-)
Wij eten veel bananen. Of tenminste, ik eet zelf veel bananen. Maar soms blijven er wel eens een paar liggen of is een tros snel bruin. Deze bananen vind ik niet meer lekker om zo te eten, dus doe ik ze door een smoothie, bak ik er bananenbrood van óf ik vries de bananen in plakjes in. Want je kunt hier namelijk erg lekker ijs van maken.
Aardbeien - ijs!
Ingrediënten:
3 bananen (in plakjes ingevroren), handje vol bevroren frambozen, 250 gram aardbeien (niet bevroren ;-)), flinke scheut amandelmelk (maar water of kokosmelk kan ook, en natuurlijk ook gewone (rauwe) melk), flinke kneep sap van een citroen of limoen, 2 eetlepels (biologische) honing naar smaak.
Bereiding:
Doe de bevroren bananen in een keukenmachine met de frambozen, aardbeien, amandelmelk en een kneepje sap van de limoen of citroen. Draai fijn. Voeg eventueel wat meer amandelmelk toe als het ijs nog brokkelt. Het moet een mooie gladde sorbetijs substantie worden. Je kunt het eventueel zoeter maken met wat honing, maar dat hoeft niet. Op zich zijn de bananen zoet genoeg.
Echt superlekker én gezond ijs. Hier zijn ze er dól op (en ik ook)!
Een hele fijne dag!
Liefs, Williene