Spitskoolovenschotel3
Maandag 17 sep 2018

Spitskoolovenschotel met knolselderij!

Mijn nieuwe kookboek is bíjna klaar, vandaag heb ik de laatste recepten hiervoor ingezonden en zoals altijd zijn er recepten die niet in het boek komen omdat er bijvoorbeeld al teveel recepten inzitten met kool of een andere groente. Zo ook deze ovenschotel. Erg lekker, maar ik had al 2 ovenschotels, dus deze moest afvallen. De aardappels in dit recept kun je ook gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld pastinaak of zoete aardappel.


Mijn nieuwe kookboek is bíjna klaar, vandaag heb ik de laatste recepten hiervoor ingezonden en zoals altijd zijn er recepten die niet in het boek komen omdat er bijvoorbeeld al teveel recepten inzitten met kool of een andere groente. Zo ook deze ovenschotel. Erg lekker, maar ik had al 2 ovenschotels, dus deze moest afvallen. De aardappels in dit recept kun je ook gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld pastinaak of zoete aardappel.

Spitskoolovenschotel met knolselderij 

Ingrediënten voor 4 personen: 

1 knolselderij, 3 grote (zoete) aardappels, 250 gram rundergehakt, 1 ui, 2 tenen knoflook, 300 gram spitskool, 125 gram crème fraîche, 3 theelepels Baharat kruiden* (Jonnie Boer - Supermarkt), 125 gram geraspte kaas, volkoren paneermeel (of een fijngemalen glutenvrije cracker), Keltisch zout en peper 

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 170 graden. 

Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook deze in ruim water gaar en giet af. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in wat boter of olie. Voeg het gehakt toe met 2 theelepels Baharat en bak rul. Doe het gehaktmengsel in een ruime ovenschaal. 

Stamp de knolselderij en aardappels tot puree en maak goed op smaak met zout, peper en de crème fraîche. Snijd de spitskool zéér fijn. Meng driekwart van de kool met de puree. Verdeel de rest van de kool in een dun laagje over het gehaktmengsel. Schep de puree erbovenop en strijk glad. Meng de geraspte kaas met paneermeel naar smaak en voeg de laatste theelepel Baharat toe. Meng dit met elkaar en verdeel over de ovenschaal. Zet de ovenschotel in de oven en laat ongeveer 30 minuten goed door verwarmen tot de kool gaar is en de kaas lekker gesmolten. 

*Geen Baharat in huis? Gebruik dan paprikapoeder met een snufje cayennepeper.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Met chocolade kun je heel veel doen, je kunt er lekkere bonbons van maken, je kunt er...
lees verder
Dit keer geen recept, maar een heel handig hebbedingetje!   Boodschappen doen is...
lees verder
Tapenades zijn hier erg favoriet op stokbrood. Vooral ons oudste zoontje is er dol op. Zelf...
lees verder
Volgend weekend is het Paasweekend en speciaal daarvoor maakte ik deze heerlijke advocaatslof. Je...
lees verder
Rabarber is weer volop verkrijgbaar. Ik kreeg een aantal vragen of ik een recept had...
lees verder
  GezondNu heeft in samenwerking met Smakelijck een leuke actie. Wil jij kans maken...
lees verder

4 opmerkingen
  • Marjo
    Marjo dinsdag 25 sep 2018 om 18:04
    Vandaag gegeten.....super lekker....dankjewel voor het recept..
    • Smakelijck dinsdag 25 sep 2018 om 18:58
      Leuk! En graag gedaan :-)
  • Jannie Christen
    Jannie Christen zondag 25 nov 2018 om 23:24
    Vandaag gemaakt met gewone en zoete aardappel, knolselderij en wortel door de puree. Een deel van de spitskool heb ik ook meegekookt. Het was lekker en nog over voor later deze week. Er kwam nog vrij veel vocht uit de spitskool, volgende keer roer ik er nog wat havermout door denk ik. Dat merkt niemand
    • Smakelijck maandag 26 nov 2018 om 10:25
      Fijn dat het lekker was, groente verliezen inderdaad vaak hun vocht, dit kun je inderdaad met een bindmiddel voorkomen. Fijne dag!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190