Spitskoolovenschotel3
Maandag 17 sep 2018

Spitskoolovenschotel met knolselderij!

Mijn nieuwe kookboek is bíjna klaar, vandaag heb ik de laatste recepten hiervoor ingezonden en zoals altijd zijn er recepten die niet in het boek komen omdat er bijvoorbeeld al teveel recepten inzitten met kool of een andere groente. Zo ook deze ovenschotel. Erg lekker, maar ik had al 2 ovenschotels, dus deze moest afvallen. De aardappels in dit recept kun je ook gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld pastinaak of zoete aardappel.

Spitskoolovenschotel met knolselderij 

Ingrediënten voor 4 personen: 

1 knolselderij, 3 grote (zoete) aardappels, 250 gram rundergehakt, 1 ui, 2 tenen knoflook, 300 gram spitskool, 125 gram crème fraîche, 3 theelepels Baharat kruiden* (Jonnie Boer - Supermarkt), 125 gram geraspte kaas, volkoren paneermeel (of een fijngemalen glutenvrije cracker), Keltisch zout en peper 

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 170 graden. 

Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook deze in ruim water gaar en giet af. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in wat boter of olie. Voeg het gehakt toe met 2 theelepels Baharat en bak rul. Doe het gehaktmengsel in een ruime ovenschaal. 

Stamp de knolselderij en aardappels tot puree en maak goed op smaak met zout, peper en de crème fraîche. Snijd de spitskool zéér fijn. Meng driekwart van de kool met de puree. Verdeel de rest van de kool in een dun laagje over het gehaktmengsel. Schep de puree erbovenop en strijk glad. Meng de geraspte kaas met paneermeel naar smaak en voeg de laatste theelepel Baharat toe. Meng dit met elkaar en verdeel over de ovenschaal. Zet de ovenschotel in de oven en laat ongeveer 30 minuten goed door verwarmen tot de kool gaar is en de kaas lekker gesmolten. 

*Geen Baharat in huis? Gebruik dan paprikapoeder met een snufje cayennepeper.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

En weer een lekker recept voor E-nummervrije koekjes/koeken. Ze worden namelijk zo groot als je...
lees verder
Doordeweek wil je vaak niet teveel tijd in de keuken staan, een makkelijke snelle maaltijd is dan...
lees verder
Voor de Foe yong hai heb je nodig: 1 prei, in dunne ringen gesneden, ong. 200 gr....
lees verder
Van Mexicaans gaan we zo over in Italiaans. We reizen heel wat af in onze recepten...  ...
lees verder
Zoals sommigen misschien is opgevallen heb ik een en ander aan mijn blog toegevoegd. Bovenin...
lees verder
    Je moet er van houden. Citroenen. Het zijn heerlijke smaakmakers, maar...
lees verder

4 opmerkingen
  • Marjo
    Marjo dinsdag 25 sep 2018 om 18:04
    Vandaag gegeten.....super lekker....dankjewel voor het recept..
    • Smakelijck dinsdag 25 sep 2018 om 18:58
      Leuk! En graag gedaan :-)
  • Jannie Christen
    Jannie Christen zondag 25 nov 2018 om 23:24
    Vandaag gemaakt met gewone en zoete aardappel, knolselderij en wortel door de puree. Een deel van de spitskool heb ik ook meegekookt. Het was lekker en nog over voor later deze week. Er kwam nog vrij veel vocht uit de spitskool, volgende keer roer ik er nog wat havermout door denk ik. Dat merkt niemand
    • Smakelijck maandag 26 nov 2018 om 10:25
      Fijn dat het lekker was, groente verliezen inderdaad vaak hun vocht, dit kun je inderdaad met een bindmiddel voorkomen. Fijne dag!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190