Prei Pastinaaksoep met kerrie #Zonder pakjes en zakjes
Prei Pastinaaksoep met kerrie - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 4 personen:
2 pastinaken, 2 stuks prei, 2 aardappelen, 2 uien, 3 tenen knoflook, 1 appel, 200 milliliter (biologische) slagroom, 1 theelepel grove mosterd, 1,5 eetlepel kerriepoeder, 1 liter groentebouillon, 1 theelepel selderij, Keltisch zout en peper naar smaak, 30 gram roomboter
Bereiding:
Maak de groente schoon. Snijd de aardappel, ui, pastinaak, in stukken en de prei in ringen. Snipper de knoflooktenen. Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de pastinaak en prei toe en fruit dit even mee. Voeg de kerrie toe, de aardappel, bouillon, mosterd en selderij en maak op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten op laag vuur doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook. Proef de soep en maak eventueel verder op smaak met kerrie, zout en/of peper.
Snijd de appel in fijne blokjes en serveer de soep met de blokjes appel.
Tips:
- Wil je vlees toevoegen? Serveer de soep dan met blokjes gerookte kipfilet*
- Eet je zuivelvrij? Gebruik dan kokosolie en haverroom.
*zelfgerookt of biologische slager.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene