Kerriesoep met croutons
En weer een soeprecept! Dit keer met croutons. Deze zijn uiteraard in elke soep of salade te gebruiken en dus echt een basisrecept.
Inmiddels heb ik heel wat soeprecepten geplaatst en ik hoop dat jullie ook zien dat het maken van een soep helemaal niet zo moeilijk is en dat het vaak zo gemaakt is. Het is bijna net zo snel als soep uit een pakje, en de smaak is tenminste 'puur'. :-)
Kerriesoep
Ingredienten:
50 gr roomboter, 50 gr. (spelt)bloem, ong. liter kippenbouillon, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook geperst, 3 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma, scheutje slagroom (bio AH) of soyaroom, paar druppels tabasco, zout en peper
Bereiding:
Smelt de roomboter, fruit de ui met de knoflook, strooi de bloem erover en laat even meebakken. Voeg scheutje voor scheutje bouillon toe tot je een goede soepdikte hebt. Voeg de kerrie en kurkuma toe. Maak de soep op smaak met room, wat tabasco (pittig!) zout en peper.
De soep opdienen met wat reepjes (gerookte) kip en/of croutons.
Croutons maak je zo:
Gebruik voor croutons 4 sneetjes (of meer/minder) oud brood zonder korst. Snijd deze in blokjes ter groote van croutons. Je kunt brood ook even 'hard' laten worden in de oven of op de verwarming zodat je makkelijk blokjes kunt snijden.
Verhit wat olie in de pan, knijp er een teen knoflook boven uit en bak de blokjes brood mooi bruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. In een afgesloten trommel blijven ze ongeveer een week goed.
Tip:
*Het is ook lekker om wat fijngesneden bieslook of peterselie aan de croutons toe te voegen.
Wij zijn sinds kort ook begonnen met de e-nummer-vrije recepten. Super, deze site! Het is ontzettend leuk om dingen te maken en uit te proberen en tegelijk ook nog te weten dat er geen, of in ieder geval weinig, e-stoffen in zitten!
Ik had alleen 1 vraagje bij deze kerriesoep, want je zegt dat je ong. liter kippenbouillon nodig hebt. Wij hebben dit gehaald, alleen daar zit die E621 in. En als je bouillonblokjes gebruikt, zit daar ook weer die E621 in. Hoe heb jij dan die bouillon gemaakt?
Groetjes, Lianne
Dankjewel!
In bouillon zit inderdaad veel E621. In de supermarkt vind je bij mijn weten geen alternatief, bij de natuurvoedingswinkel wel. Naturcompagnie heeft bijv. kippenbouillon. Daar zit wel gistextract in maar dat is geen E621. Dat is een natuurlijk gistextract.
Je kunt ook kippenbouillon zelf maken, het recept vind je als je in de index kijkt, bij de basis.
Succes!
Groetjes, Williene
Dit gebeurde me inderdaad vanmiddag, en tja het mes was ook erg scherp dus de pleisters moesten er bij te pas komen.
Groetjes, Henriëtte
Wat is deze soep lekker zeg! Nou dat was echt su6 hier.
Vandaag ga ik de groente bolognaise weer maken en dan kan ik gelijk even m'n nieuwe keukenmachine uitproberen (philips HR7775)
Groetjes Henriëtte
Succes met je nieuwe Philips, hopelijk heb je er net zoveel plezier van als ik! Pas wel op dat je de groenten in je enthousiasme niet te ver doordraait :-)
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene
Groet, Wilma
Moet zelf opletten met ijzer en vit.C.
Te hoog ijzergehalte.OOit van gehoord.
Ijzersterk dus,met alle gevolgen van dien.
Margarine kan op zich wel werken maar is niet E-nummervrij. Bovendien is margarine nogal chemisch samengesteld en zou ik het niet willen eten. Het heeft namelijk nog maar weinig met boter te maken. Roomboter is bij de AH 1,19 eigen merk, en daar heb je nog EuroShopper en deze is nog goedkoper. Maar ik weet niet of je wel in NEderland woont natuurlijk.
Succes ermee!
Groetjes, Williene