05-10-2020

Indiase Dahl Linzensoep #zonder pakjes en zakjes!

Een heerlijke, vegetarische soep. Zeker nu het echt herfst is, is zo'n soep heerlijk als lunch of als maaltijdsoep met bijvoorbeeld naanbrood of bijvoorbeeld een wrap. Geniet ervan! 

Indiase Dahl Linzensoep - Zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 4 personen:

300 gram rode linzen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1,25 liter groentebouillon, 125 milliliter crème fraîche of haverroom, 50 gram boter of ghee

Kruidenmix: 1-2 theelepels kerriepoeder, 1/2 theelepel gemalen kardemom, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook fijn. Was de linzen. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de kruidenmix toe en roerbak even mee. Voeg de linzen toe samen met de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig. Pureer de soep fijn met een staafmixer of blender en meng de crème fraîche door de soep.

Serveer de soep met bijvoorbeeld naanbrood.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene
 

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Syl
    Syl maandag 05 okt 2020 om 11:01
    Zijn dit linzen uit blik of andere?
    • Smakelijck maandag 05 okt 2020 om 11:05
      Nee, gewoon droge linzen die je zelf moet koken. Ik gebruik rode linzen.
    • Rieja Koelewijn
      Rieja Koelewijn maandag 05 okt 2020 om 13:18
      Heerlijk, lijkt me dit, ook echt iets met dit weer!!!! Bedankt!
      • Smakelijck dinsdag 06 okt 2020 om 12:51
        Het is inderdaad 'soep'weer :-)
Laat een bericht achter!
264