Groenten van het seizoen... Januari!
Helemaal vergeten om de seizoengroenten en fruit te bloggen voor deze maand! Maar bij deze als nog.
De voordelen van seizoengroenten (en fruit) zijn:
*De groenten zijn verser en daardoor beter van smaak
*Het is beter voor het milieu
*Het is goedkoper
Groenten:
Aardappelen, Aardperen, Boerenkool, Knolselderij, Koolraap, Pastinaak, Paddestoelen, Prei, Pompoen, Rode bieten, Rode kool, Savooiekool, Schorseneren, Spruiten, Uien, Veldsla, Witlof, Witte kool, Winterwortels
Fruit:
Ananas, Appels, Bananen, Citroen, Grapefruits, Kiwi, Mandarijnen, Mango's, Peren, Pompelmoes, Sinaasappels.
Ik blijf zelf bij de kokosolie om dit heel veel gezondheidsvoordelen heeft voor ons lichaam. Verder ben ik niet heel bekend met rijstolie, maar het is inderdaad ook een prima olie voor hoge verhitting.
Nogmaals bedankt voor het delen!
Groetjes, Williene
Tot 240C verantwoord plus je frituur machine blijft mooi blinken.
Onbekende olie voor de Nederlandse consument maar in het verre oosten standaard in de wok.
Gewoon te koop bij C1000 in 2 liter formaat en bij Albert Hein, Hoef je niet de dure kokosolie c.q. vet aan te schaffen.
Deze informatie heb ik van T' Wethoudertje een biologische snackbar in Amsterdam.
Sindsdien gebruik rijstolie en inderdaad alles blijf blinken.
Doe er mee wat je wil!
Welke olie zou je dan aanraden? Alvast bedankt!
Hier kun je er nog meer over lezen.
Succes!
Waarom gebruik jij biologische roomboter? Ik doe zelf die van de lidl... En als de grasboter in de aanbieding is koop ik doe, maar is biologische dan nog weer beter? En nog een vraagje, ik had frituurolie gekocht bij de aldi, maar bij de ingrediƫntenlijst staat wel zonnebloemolie. Maar hij mag wel verhit worden tot 175 graden. Is dat dan niet ongezond?
Groetjes
Zuivel gebruik ik altijd biologisch. Dit omdat het van biologische koeien komt en dus ook niet tot weinig antibiotica krijgen. Door biologische zuivel te eten krijg je dit ook niet op deze manier alsnog binnen.
Zonnebloemolie is niet geschikt voor verhitting, daar zou ik de volgende keer wel op letten.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Mijn reactie plaatsen lukt niet, ik hoop nu van wel.
Ik ben heel veel aan het lezen op je site, wauw!
Ik ga er een heel boekwerk van maken al je recepten, mijn dank daarvoor!
Wat een inspiratie krijg ik van je.
Vraagje:
Waar koop je japanse groene thee en van welk merk?
Welke roomboter gebruik je voor op brood en waar koop je die en hoe bewaar je die?
Waar koop je je tarwemeel, bloem (of gebruik je spelt), roggemeel en van welk merk dan?
Alvast bedankt!
Groetjes thamar
Welkom hier ;-)
Japanse groene thee is te koop bij de natuurwinkel, ik geloof van Piramide. Ik gebruik altijd roomboter biologisch van AH of van bijv. Bio+. Deze bewaar ik in de koelkast en voor brood gewoon in de kast zodat hij zacht genoeg is om te smeren.
Volkorenmeel, speltmeel, etc. koop ik bij de natuurwinkel. Bloem bij de AH biologisch.
Succes ermee!