Kip Kerrie3.JPG
Woensdag 04 sep 2019

Roerbaknoedels Kip Kerrie – #Zonder pakjes en zakjes!


De roerbakgerechten zijn hele makkelijke en snelle maaltijden. Je kunt ze maken met noedels die je maar wilt, er zijn namelijk erg veel varianten verkrijgbaar. Speltnoedels, rijstnoedels en allerlei varianten van zoete aardappel tot pompoen met boekweit. Noedels zijn ook zeer goed glutenvrij verkrijgbaar, dus je kunt het gerecht maken met wat je lekker vindt en wat kan. 

Ik doe er zelf cashewnoten bij, dat is een lekkere bite en daardoor erg lekker. Maar dat is optioneel en hoort niet officieel bij het recept. 

Roerbaknoedels Kip Kerrie – Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet, 400 gram Oosterse roerbakgroenten (witte kool, prei, paprika, rode ui, peper), 2 tenen knoflook, 150 gram taugé, 200 gram (rijst)noedels

Kruidenmix: 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, 3 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de knoflook fijn.

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud wat en laat uitlekken.

Bak de kipfilet in wat boter of olie rondom bruin. Voeg de kruidenmix toe en de knoflook en roerbak dit minimaal een minuut mee. Voeg de groenten toe en laat dit een paar minuten meebakken tot deze gaar is. Voeg eventueel een scheut water toe als het te droog wordt. Schep de noedels en taugé door het kip-groentemengsel en maak het gerecht verder op smaak met zout en peper.

Serveer het gerecht met cashewnoten.

*Glutenvrij? Kies voor glutenvrije noedels.

*Vegetarisch? Vervang de kipfilet door reepjes omelet. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

De supermarkt wordt een steeds groter wordende jungle. Een jungle van pakjes, zakjes, potjes en...
lees verder
Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar nog nooit gezien of gebruikt. Graag wil ik je meer...
lees verder
Vandaag het beloofde preview recept uit het nieuwe kookboek Smakelijck - Puur Hollands! Ik heb...
lees verder
De bloembollen die veel te vroeg hun kopje laten zien geven mij toch al het gevoel dat het...
lees verder
  Nu de zomer toch echt begonnen is, en de vakantie voor de deur staat, is het...
lees verder
Dit recept stond al op m'n blog bij 'Patat'. Maar zo is hij makkelijker te vinden, en er is toch...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190