07-03-2014

Prei-selderijsoep!

 


Hectische tijden in huize Morren-Klinck ;-) Het uitgeven van een nieuw kookboek, de opening van een restaurant en alles wat daarbij komt kijken. En dan hebben we ook nog bedacht dat we deze maand gaan verhuizen...
Niet heel veel tijd over dus om te koken. Dus op zoek naar makkelijk en toch goed vullende gerechten. Deze prei-selderijsoep past in deze categorie. Snel, simpel, erg lekker en snel gevuld! Ook lekker voor tussen-de-middag!


Prei-selderijsoep!

Ingrediënten:
3 preien, 1/2 knolselderij, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 aardappels, 1 liter kippen of groentenbouillon, 1/2 theelepel kurkuma, keltisch zout en peper

Snijd de groenten en aardappels fijn. Smelt wat boter of kokosolie in de pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg de fijngesneden prei, knolselderij en aardappel toe en bak even een paar minuten mee. Voeg de bouillon toe, de kurkuma en wat zout en peper en laat op laag vuur een half uurtje pruttelen totdat de groenten en aardappels gaar zijn. Pureer de soep in de blender en serveer warm!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 08 mrt 2014 om 21:03
    wat leuk om te lezen waar je bleekselderij voor kan gebruiken, ik gebruik het ook in de kippen soep, maar vooral heb ik het in huis, om elke dag een schaaltje rauwkost te maken,1/4 komkommer, 1/4 rode paprika, 1 winterwortel, 2 stengels bleekserderij, even door de quickchef van tupperware, en klaar ben je weer, lekker om zo op te eten bij je broodmaaltijd,, maar ok lekker op een boterham met kaas.
    Zelfs de kids vinden het hier lekker.
    Succes, groetjes Marjan.
    Volgende week naar je proeverij met manlief, we zijn benieuwd, Williene!!!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 10 mrt 2014 om 09:22
      Klinkt heerlijk! Bedankt voor het delen! Enne, eet Smakelijck, volgende week! Leuk!
  • Mirjam
    Mirjam vrijdag 07 mrt 2014 om 10:25
    Echt ff een domme vraag van mij: maar kan je de knolselderij ook vervangen door bleekselderij? Heb dat namelijk nog liggen uit groentepakket maar weet niet zo goed wat ik er mee moet...
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 07 mrt 2014 om 17:29
      Je zou het natuurlijk kunnen proberen. De smaak zal wel iets anders zijn, maar waarschijnlijk gewoon lekker ;-)

      Ik gebruik altijd bleekselderij in m'n pastasauzen, groenten en kippensoepjes en als ik over heb, snijd ik het vast klein en vries het in. Gaat heel goed!

      Succes!
    • Angela
      Angela vrijdag 07 mrt 2014 om 14:53
      Bleekselderij is erg lekker in een stoofpot en ik gooi het altijd door mijn smoothies..;-)
    • Anita Willems
      Anita Willems vrijdag 07 mrt 2014 om 13:14
      Ik vroeg me hetzelfde af. Ik heb ook nog bleekselderij liggen uit een groentepakket.
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 07 mrt 2014 om 09:51
    Lijkt me erg lekker! Kan ik de soep ook gewoon maken en invriezen en later weer opwarmen? Of gaan er dan vitaminen oid verloren?

    Ps: Kookboek ziet er mooi uit! ...en succes met verhuizen en alles rondom de opening van het restaurant!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 07 mrt 2014 om 17:27
      Dankjewel!

      Ik verwacht wel dat de soep ingevroren kan worden. Is vaak gewoon een kwestie van een keer uitproberen. Succes!
  • Judith van de Merbel
    Judith van de Merbel donderdag 26 mrt 2015 om 16:15
    Hoi Williene ! Wat een fantastische lekkere soep is dit...gisteren weer gegeten. Erg favoriet bij ons. Ga maar wat knolselderij invriezen, want straks is het niet meer verkrijgbaar. Was trouwens goeie tip! Bedankt trouwens nog voor je tip van de Le Creuset ovenschalen, (tijdje geleden ;)...kreeg ze voor mn verjaardag en ze zijn erg mooi en praktisch ! Genieten van de heerlijke recepten uit je mooie kookboeken! Het kost wel wat tijd maar ik geniet ervan om op zo'n gezonde manier voor m'n gezin te koken en te bakken. Maar het went steeds meer. Bedankt ervoor en...ga zo door...het inspireert absoluut ! Hartelijke Groetjes! Judith
    • Smakelijck vrijdag 27 mrt 2015 om 08:53
      Ha Judith, Leuk om van je te horen. Inderdaad, knolselderij invriezen voor de zomerperiode is zo gek nog niet ;-) Ben blij te lezen dat het gezonde koken je bevalt! Fijne schalen hé, dat vind ik ook. Ben er nog steeds heel blij mee. Stevig, mooi formaat, daar krijg je inderdaad geen spijt van. Nog bedankt voor je bericht en succes met alles en een fijne dag!
Laat een bericht achter!
265