Maandag 04 jun 2012

Paprika-chips!


Het is een keer ter sprake gekomen bij de reacties, maar omdat ik er vanuit ga dat niet iedereen iedere letter op m'n blog leest geef ik 'm een blog! Het 'recept' voor paprikachips. In veel merken paprikachips en andere gekruide chips-soorten zit E621 en andere E-nummers. Alleen de naturelchips is vaak E-vrij. Nu is chips natuurlijk geen gezond voedsel, ook al is het E-nummervrij! Maar in veel gezinnen, en zo ook al bij onze kinderen, toch wel een echte traktatie. Wij beperken het chips eten tot enkel 1 dag in het weekend, en soms ook weken niet. Soms met een dipsausje of met kruiden.

Je kunt zelf chips maken door aardappels in flinterdunne plakjes te snijden en te frituren. Nu is dit best een klus voor een snack zomaar tussendoor. Je kunt ook kant en klare naturel chips zelf kruiden.

Voor paprika chips bestrooi je de naturelchips royaal met paprikapoeder en hussel dit goed door elkaar. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een plastic zak of gewoon in een bak.

Je kunt ook zelf wat kruiden samenstellen. Zoals uipoeder en/of knoflookpoeder, cayennepeper, etc.

Een snelle dipsaus maken wij met wat mayonaise, yoghurt of creme fraiche, scheutje chilisaus en wat peper.

Eet smakelijck!

Met chocolade kun je heel veel doen, je kunt er lekkere bonbons van maken, je kunt er...
lees verder
Vandaag weer een gemakkelijk recept #zonderpakjesenzakjes. Dit keer een dagschotel uit een zakje....
lees verder
Volgend weekend is het Pasen! Daarom deze week een aantal heerlijke paasgerechten op Smakelijck!...
lees verder
Wij zijn dol op salades, zeker in de zomerperiode. Je hoeft er niet uitgebreid voor te...
lees verder
Het is de week van 14 Februari. Valentijn. Nu zijn Teus en ik al járen gelukkig getrouwd, en is...
lees verder
Heerlijk deze boterkoek gevuld met spijs! Het spijs is op smaak gebracht met wat citroenrasp...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190