Maandag 04 jun 2012

Paprika-chips!

Het is een keer ter sprake gekomen bij de reacties, maar omdat ik er vanuit ga dat niet iedereen iedere letter op m'n blog leest geef ik 'm een blog! Het 'recept' voor paprikachips. In veel merken paprikachips en andere gekruide chips-soorten zit E621 en andere E-nummers. Alleen de naturelchips is vaak E-vrij. Nu is chips natuurlijk geen gezond voedsel, ook al is het E-nummervrij! Maar in veel gezinnen, en zo ook al bij onze kinderen, toch wel een echte traktatie. Wij beperken het chips eten tot enkel 1 dag in het weekend, en soms ook weken niet. Soms met een dipsausje of met kruiden.

Je kunt zelf chips maken door aardappels in flinterdunne plakjes te snijden en te frituren. Nu is dit best een klus voor een snack zomaar tussendoor. Je kunt ook kant en klare naturel chips zelf kruiden.

Voor paprika chips bestrooi je de naturelchips royaal met paprikapoeder en hussel dit goed door elkaar. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een plastic zak of gewoon in een bak.

Je kunt ook zelf wat kruiden samenstellen. Zoals uipoeder en/of knoflookpoeder, cayennepeper, etc.

Een snelle dipsaus maken wij met wat mayonaise, yoghurt of creme fraiche, scheutje chilisaus en wat peper.

Eet smakelijck!

Gisterenavond zijn de laatste aanmeldingen voor de actie binnengekomen. De hele week kreeg ik...
lees verder
Een heel gemakkelijk (lunch) recept of gewoon lekker als tussendoortje. Snel gemaakt, en...
lees verder
Even geleden hebben we je het één en ander verteld over kaneel, nu wil ik een ander specerij de...
lees verder
  Door de lang aanhoudende kou zijn de seizoengroenten helaas ook wat verlaat. Maar nu...
lees verder
Gezond eten willen we allemaal, maar dat gezond eten ook tijd kost, dat vinden veel toch wel een...
lees verder
Ik had nog ongeveer een kilo bosbessen in de vriezer liggen van de pluk van vorig jaar. Omdat...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190