Maandag 04 jun 2012

Paprika-chips!


Het is een keer ter sprake gekomen bij de reacties, maar omdat ik er vanuit ga dat niet iedereen iedere letter op m'n blog leest geef ik 'm een blog! Het 'recept' voor paprikachips. In veel merken paprikachips en andere gekruide chips-soorten zit E621 en andere E-nummers. Alleen de naturelchips is vaak E-vrij. Nu is chips natuurlijk geen gezond voedsel, ook al is het E-nummervrij! Maar in veel gezinnen, en zo ook al bij onze kinderen, toch wel een echte traktatie. Wij beperken het chips eten tot enkel 1 dag in het weekend, en soms ook weken niet. Soms met een dipsausje of met kruiden.

Je kunt zelf chips maken door aardappels in flinterdunne plakjes te snijden en te frituren. Nu is dit best een klus voor een snack zomaar tussendoor. Je kunt ook kant en klare naturel chips zelf kruiden.

Voor paprika chips bestrooi je de naturelchips royaal met paprikapoeder en hussel dit goed door elkaar. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een plastic zak of gewoon in een bak.

Je kunt ook zelf wat kruiden samenstellen. Zoals uipoeder en/of knoflookpoeder, cayennepeper, etc.

Een snelle dipsaus maken wij met wat mayonaise, yoghurt of creme fraiche, scheutje chilisaus en wat peper.

Eet smakelijck!

Wat een prachtige dag was het afgelopen zaterdag! De tweede editie van Heel Putten Bakt...
lees verder
Als ik iets vervelend vind dan is het wel om eten weg te gooien wat nog goed en voedzaam is....
lees verder
Dit recept had ik van de winter al beloofd aan een van de lezers. Zelf zongedroogde tomaatjes...
lees verder
Eigenlijk is het zo makkelijk dat het bijna geen recept te noemen is. Toch deel ik 'm, omdat ik...
lees verder
Een heel eenvoudig te maken toetje of tussendoortje voor Koninginnedag! Maar ook op andere...
lees verder
In mijn kast vond ik mijn receptenboekjes terug van járen geleden, toen we nog jong en net...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190