Maandag 04 jun 2012

Paprika-chips!

Het is een keer ter sprake gekomen bij de reacties, maar omdat ik er vanuit ga dat niet iedereen iedere letter op m'n blog leest geef ik 'm een blog! Het 'recept' voor paprikachips. In veel merken paprikachips en andere gekruide chips-soorten zit E621 en andere E-nummers. Alleen de naturelchips is vaak E-vrij. Nu is chips natuurlijk geen gezond voedsel, ook al is het E-nummervrij! Maar in veel gezinnen, en zo ook al bij onze kinderen, toch wel een echte traktatie. Wij beperken het chips eten tot enkel 1 dag in het weekend, en soms ook weken niet. Soms met een dipsausje of met kruiden.

Je kunt zelf chips maken door aardappels in flinterdunne plakjes te snijden en te frituren. Nu is dit best een klus voor een snack zomaar tussendoor. Je kunt ook kant en klare naturel chips zelf kruiden.

Voor paprika chips bestrooi je de naturelchips royaal met paprikapoeder en hussel dit goed door elkaar. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een plastic zak of gewoon in een bak.

Je kunt ook zelf wat kruiden samenstellen. Zoals uipoeder en/of knoflookpoeder, cayennepeper, etc.

Een snelle dipsaus maken wij met wat mayonaise, yoghurt of creme fraiche, scheutje chilisaus en wat peper.

Eet smakelijck!

Heel simpel, maar oh, zo lekker! Deze lekkere smoothie met kokos en ananas, je hebt er maar...
lees verder
Overrijpe bananen in huis? Daar maak ik altijd een heerlijk bananenbrood van. Lekker voedend,...
lees verder
Vandaag een keer een heerlijk, Hollandse maaltijd. En vooral weer makkelijk, zonder pakje of...
lees verder
Dit is echt een basis recept. Een ragout, een saus of een soep,het kan allemaal met dit...
lees verder
Smakelijck Winter is de deur uit en al bij velen op de mat gevallen, tijd om weer over te gaan...
lees verder
Een lekker snel hapje wat je zo gemaakt hebt voor Oudjaarsavond. Of je maakt er een lekker...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190