Nacho Grande, Taco-dipsaus en Guacamole!
Heerlijk voor op een luie zaterdag! Het is makkelijk, kan bijna niet mislukken en de kids zullen er zeker van smullen!
Nacho Grande
Ingredienten:
Zak tortilla-chips (let op E-nummers, Ah nacho-chips naturel is zonder E-nummers, of kies voor een variant bij de natuurwinkel),
1 Paprika in kleine blokjes, een handje champignons in plakjes, 3 stengels bosui in ringetjes, 3 tomaten in blokjes, 1 potje kidneybonen, eventueel naar smaak toe te voegen: mais, pepers in ringetjes, etcetera, Taco-saus (zie recept hieronder), geraspte kaas en voor de niet-vega's rundergehakt
Bereiding:
Zet de oven op 180 graden. Bekleed een ruime bakplaat met bakpapier. Spreid de tortillachips uit over de bakplaat. Bak de paprika en champignons even kort aan in een koekenpan (Als je gehakt gebruikt, voeg deze dan ook toe). Verdeel dit mengsel over de tortilla-chips. Hierover de tomaten, uitjes, bonen, en andere ingredienten die je lekker vindt. Verdeel hierover wat van de taco-saus en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Schuif 10 minuutjes in de oven tot de kaas gesmolten is en serveer direct!
Ook een leuk idee om 's avonds als hapje te serveren.
Serveer de nacho grande met een schaaltje tortilla-chips, taco-saus, guacamole en creme fraiche.
Recept voor Tacosaus
Fruit 1 ui in blokjes met een gesnipperde teen knoflook. Voeg een groene paprika, in kleine blokjes toe en bak deze even mee. Maak op smaak met een flinke snuf komijnpoeder en korianderpoeder. Roer er een blik of pot tomatenblokjes door en laat even inkoken. Breng het vervolgens op smaak met Keltisch zout en peper.
Dit is ook een heerlijke dipsaus bij de tortilla-chips. Koud ook erg lekker en een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Recept voor Guacamole
Prak 2 rijpe avocado's fijn en meng deze met 1 fijngesneden tomaat, een paar druppels tabasco, Keltisch zout en peper Je kunt guacamole verder op smaak brengen met een teentje knoflook, wat verse koriander, limoensap of een lepeltje creme fraiche.
Liefs, Williene
Groetjes!
A nnemarije
Ik ben bang dat er veel vocht in de ovenschaal wordt opgevangen en de boel hierdoor zompig wordt. Het is wel de bedoeling namelijk dat het knapperig blijft.
De saus moet je inderdaad laten inkoken tot het echt een saus wordt en het vocht verdampt is.
Succes en leuk dat je het nog even liet weten!
Groetjes!
Kan dit ook in een ovenschaal denk je? Wij hebben helaas maar een kleine combi-magnetron zonder bakplaat...
Groetjes!
A nnemarije
Ja hoor, dat kan. Waar je wel op moet letten is dat het niet te vochtig wordt, dus dat de chips niet zacht worden. Dus alles goed laten uitlekken!
Succes!
Leuk om te horen! Fijn dat het goed gesmaakt heeft!
Ik heb het nooit geprobeerd met deze saus, maar ik 'weck' wel het een en ander op deze manier. Ik zou niet weten waarom deze saus niet zou kunnen. Als je maar goede schone potten gebruikt en de saus er kokend heet in doet, lijkt het me geen probleem.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Ik had de champignons weggelaten want onze zoon lust die niet. Toch was het nog ruimschoots genoeg voor 4(volwassen) personen.
Ik had niet zoveel tijd. De taco-saus heb ik niet gemaakt maar ik had nog een potje taco-saus van tex-mex,deze is ook e-nummervrij.
vraagje: zou je de taco-saus van jou ook kunnen "wecken"?( heet in een schoon jampotje doen,deksel erop en op de kop zetten) Heb jij daar enig idee over? Ik heb deze manier van "wecken"nog nooit gedaan maar zie dat wel eens in een kookblad staan.
Veel succes met je recepten,ik kijk elke dag wel even.Het fijne van je recepten is dat je ze met gangbare ingredienten maakt ( en natuurlijk e-nummervrij)
Groetjes Mieke