Saucijzenbroodjes!
Dit is een heerlijk hapje en heel gemakkelijk te maken. En je kunt het lekker op smaak maken met wat je zelf lekker vindt. Pittig, Italiaans of gewoon lekker normaal, probeer het gewoon uit! Als je er hapjes van maakt kun je ook verschillende soorten maken. Voor de liefhebbers van pittig maak je saucijzenbroodjes met sambal, voor de rest bijv. met mosterd. Een ding weet ik zeker, ze zullen er vast en zeker van smullen :-) Eet smakelijck!
Saucijzenbroodjes (4 grote of 16 kleine hapjes):
Ingredienten:
4 plakjes roomboterbladerdeeg, 250 gram gehakt, paneermeel, 1 klein ei, zout en peper, kruiden naar keuze (zie tips), 1 eidooier, 2 el melk
Kneed het gehakt met wat paneermeel, een klein ei, zout en peper en kruiden naar keuze goed door elkaar.
Verdeel het gehakt in vieren en maak van elke portie een rolletje die op een plakje bladerdeeg past. Vouw het bladerdeeg dicht. Je hebt nu 1 groot saucijzenbroodje. Als je deze in vieren snijdt dan heb je 4 kleine saucijzenhapjes.
Kluts de eidooier samen met de melk en bestrijk hiermee de broodjes. Laat een half uur rusten en bestrijk ze dan opnieuw. Schuif ze nu in een voorverwarmde oven (200 graden) en laat ze mooi bruin worden (25 a 30 minuten).
Tips voor kruiden:
*mosterd en nootmuskaat
*sambal (voor pittige saucijzenbroodjes)
*ketjap manis en chilisaus
*italiaanse kruiden
Groetjes Gerdien
Groetjes, Williene
bedankt maar weer.
Groetjes Gerdien
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene
Klopt, maar geen rode. Je hebt 2 soorten van Koopmans, original en roomboter. Je moet de roomboterversie hebben.
Groetjes, Williene
Heerlijk die saucijzen!
Als je ze invriest, doe je ze dan ongebakken in de diepvries?
En de ei met melk doe je die er ook al over voor je invriest.
Groetjes, Henriëtte
Ja, tot ze mooi lichtbruin zijn, kun je ze daarna mooi bruin afbakken. Succes!
Even een vraag over het voorbakken: hoe lang moet dat ongeveer? Een minuutje of tien ofzo?
Bedankt!
Je kunt ze ongebakken in de diepvries doen en al wel bestrijken. Dan kun je ze zo, bevroren en al, in de oven schuiven. Je kunt ze ook iets voorbakken en dan invriezen. Dan kun je ze afbakken in de oven.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
fijne week
groet Stina
Leuk he, ideaal hapje! Ook op een verjaardag. Ze zijn ook prima in te vriezen.
Jij ook een fijne week!
Groetjes, Williene