Heksenkaas! #Oud&Nieuw
Heksenkaas is een favoriet smeerseltje uit supermarkt of delicatessenwinkel. Maar zoals zoveel lastig verkrijgbaar zonder hulpstoffen of geraffineerde suikers. Daarom beter zelf te maken. Niet moeilijk, maar een keukenmachine of staafmixer is hierbij wel erg handig. Dan is 't zo gepiept. Ik ken alleen de smaak van deze zelfgemaakte heksenkaas, dus weet niet of hij vergelijkbaar is met supermarktversie, maar wij vinden 'm heerlijk!
Heksenkaas
Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en glutenvrij
Ingredienten:
150 gram stevige roomkaas, bijvoorbeeld monchou, 1 flinke eetlepel (Griekse) yoghurt of kwark, 1 flinke eetlepel mayonais (Ton's), 1 theelepel biologische honing, 2 takjes peterselie, 30 gram prei, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Snijd de prei grof en was deze samen met de peterselie. Doe alle ingredienten in de keukenmachine en maal fijn tot een smeerbaar en fijne substantie. Serveer de heksenkaas in een kommetje met wat fijngesneden peterselie.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene