16-03-2021

Havermoutpap met appel en kaneel

Snel, eenvoudig en voedzaam ontbijten. Liefst met ingredienten uit je voorraadkast. Voila! Je kunt havermoutpap met gewone koemelk maken of zuivelvrij met een plantaardige melk. Ik maak het altijd met havermelk, dat vind ik het lekkerst en het meest op gewone melk lijken qua smaak. Ook in de koffie ben ik fan van havermelk. Als de pap ook glutenvrij moet zijn let er dan op dat je havermout glutenvrij gecertificeerd is. Eet Smakelijck!

Havermoutpap met gebakken appel en kaneel

Ingredienten voor één persoon:

250 milliliter (plantaardige) melk, 50 gram fijne (glutenvrije) havermout, 2 theelepels kaneelpoeder, 2 appels, handje rozijnen, optioneel noten, optioneel ahornsiroop, klontje roomboter

Bereiding: 

Schil de appels en snijd in blokjes. Meng met de rozijnen. Hak de noten als je deze gebruikt en meng deze ook met de appel. Bestrooi met 1 theelepel kaneel. 

Breng de amandelmelk met de havermout aan de kook. Kook de havermoutpap een paar minuutjes door en meng er 1 theelepel kaneel door. Zet het vuur uit en laat de pap even staan. 

Smelt de roomboter (of kokosolie) in de pan en voeg het appelmengsel toe. Bak een paar minuten mee en voeg eventueel een klein beetje ahornsiroop toe. 

Serveer de havermoutpap in een schaaltje en schep de warme appels op de pap. Je kunt er eventueel nog wat amandelschaafsel over verdelen. Geniet ervan!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Anneke de Man
    Anneke de Man woensdag 17 mrt 2021 om 11:50
    Lijkt me een goed recept. Zelf heb ik geen glutenvrije producten nodig, maar er zijn mensen in mijn kennissenkring die dat wel zijn.
    • Smakelijck woensdag 17 mrt 2021 om 14:06
      Als je gluten prima kunt verdragen kun je inderdaad ook gewone havermout gebruiken. Succes met het recept.
      • Sarah Neirynck
        Sarah Neirynck vrijdag 19 mrt 2021 om 09:18
        Ik moet niet perse glutenvrij eten omdat ik er niet tegen kan, maar omdat ik wil minderen in gluten. Is het dan ok dat ik gewone havermout neem? Of zitten er sowieso gluten in?
        • Smakelijck vrijdag 19 mrt 2021 om 09:27
          Haver is van zichzelf een glutenvrij graag. Maar doordat het in de verwerking vaak in aanmerking komt met andere glutenhoudende granen kan het dus wat gluten bevatten. Als je geen coeliakie hebt dan kun je dus ook gewone havermout gebruiken. Succes!
        • Smakelijck vrijdag 19 mrt 2021 om 09:28
          Graag = Graan :-)
    • Geerke
      Geerke vrijdag 19 mrt 2021 om 21:37
      Hoi Williene, de ahornsiroop als ik die wil gebruiken moet ik dat toevoegen als ik de appel ga bakken of toe voegen als alles klaar is? Alvast bedankt voor je antwoord!
      • Smakelijck zaterdag 20 mrt 2021 om 13:03
        Als de appel is gebakken voeg je een beetje toe. Kan ook eerder, maakt niet uit.
    • Marijke Hendriksen
      Marijke Hendriksen donderdag 25 mrt 2021 om 11:44
      Misschien een tip hoe wij 2 keer in de week met havermoutpap ontbijten..super makkelijk! savond doe ik soya yoghurt met havermout mengen, banan en nog ander vers fruit erdoorheen, snuf kaneel en klaar istie! `s morgens goed roeren , beetje honing en voor de liefhebbers klein beetje pure hagelslag erover.. en zelfs onze kleine kinderen zijn blij als het woensdag of zaterdag is..! proberen waard!
      • Smakelijck vrijdag 26 mrt 2021 om 16:51
        Dank voor het delen! Zo deed ik het een aantal jaar geleden ook, recept staat ook op de website, overnight oats :-) Maar ik houd meer van warme pap in de winter.
Laat een bericht achter!
258