Woensdag 18 dec 2013

Mango-kerriesaus!


Er zijn genoeg mensen die met de kerstdagen lekker thuis zijn met hun gezin en niet iets speciaals koken, of vanwege het gezin graag iets op tafel zetten waar iedereen van kan mee genieten.

Afgelopen jaren was er veel vraag naar kerrie saus. Nu dwaalt er hier op m'n blog al één rond, maar deze kerrie is ook erg lekker en net even anders. Er is ook al eens gevraagd of ik de kerriesaus van het Conimexzakje niet na kan maken, maar die heb ik nooit geproefd, dus geen idee of deze in de buurt komt, maar lekker is hij wel ;-)

Deze romige, volle saus is lekker bij bijvoorbeeld de hele kip uit de oven met rijst of frietjes, en wat groenten. Als het goed is weet je zelf met welke groenten je je kinderen blij kunt maken ;-)

Mango-kerriesaus (zuivel- en glutenvrij)

Ingredienten:

200 ml kokosmelk, 1 theelepel kerriepoeder, halve theelepel kerrie djawa (Conimex), kwart theelepel kurkuma, halve theelepel sambal (yakso), snufje korianderpoeder, snufje cayennepeper, halve mango in blokjes.
Bereiding:

Doe de kokosmelk in een pan. Verwarm op laag vuur. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de mangoblokjes, toe en klop voorzichtig door. Laat ongeveer 5 minuutjes doorkoken. Dik de saus evt. in met wat aangemaakte maizena. Voeg de blokjes mango toe en verwarm heel kort mee. Als je de saus van tevoren wilt maken dan zonder de mango. Deze altijd vers toevoegen op het laatste moment!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Het is inmiddels een sport geworden om zoveel mogelijk zelf te maken. Toegegeven, soms is het...
lees verder
In dit trimester voelen de meeste zwangere vrouwen zich het fijnst. De misselijkheid is meestal...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
      Ben je nog op zoek naar een leuk, lekker toetje voor Pasen? Dit...
lees verder
Het is weer bijna Oudjaarsavond! Oliebollenavond. Ga je ze zelf bakken? Dan help ik je op weg met...
lees verder
Groenten zijn belangrijke bronnen van vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Maar het kan best...
lees verder

2 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 28 dec 2013 om 10:01
    Hai Williene,

    Ik heb een vraagje, mijn man is allergisch voor kokos. Wat kan ik in dit recept het beste als alternatief voor de kokosmelk gebruiken? Kan me voorstellen dat het wat toevoegt aan de smaak van de saus. Alvast bedankt!

    Mvg,

    Chantal
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 28 dec 2013 om 15:42
      Hoi Chantal,

      Je zou eens dit recept kunnen proberen en dan de paprika kunnen vervangen door de mango? http://smakelijck.blogspot.nl/2012/01/witlof-met-kerrie-paprikasaus-en.html

      Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190