Courgette-pannenkoekjes!
Als je een courgette-plant in de tuin hebt staan, dan heb je meestal een overschot van heerlijke courgettes. Rond deze tijd eten we overal wel wat courgette bij, om er vanaf te komen. Maar met dit recept is dat zeker geen straf! Het is zo gemaakt, en ideaal als lunchgerechtje. Dan zijn deze pannenkoekjes namelijk héérlijk! Ze vullen goed, en ongemerkt heb je zó weer wat groenten binnen.
Courgette-pannenkoekjes
Ingredienten voor 8-10 pannenkoekjes:
Stuk van300-400 gram courgette, 2 eieren, 1 teen knoflook, 1 eetlepel boekweitmeel (of een andere meelsoort), 1 theelepel kerriepoeder of kurkuma, zout en peper.
Bereiding:
Rasp de courgette. Meng met de eieren, meel, kruiden en een snuf zout en peper. Knijp een teentje knoflook uit boven het mengsel en meng goed door elkaar.
Smelt wat roomboter of kokosolie in een pan. Schep 3 kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in een paar minuten per kant bruin en gaar.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene