Broodje gehakt en saté!
In deze regio is het herfstvakantie en dat betekent vaak meer tijd voor een uitgebreide lunch, of wellicht voor een makkelijke avondmaaltijd. Dit broodje is héérlijk en kun je ook maken met bijvoorbeeld overgebleven gehaktballen van de maaltijd van de vorige dag.
Fijne vakantie!
Broodje gehakt en saté
Ingredienten voor 2 broodjes:
2 (spelt)ciabatta-broodjes, 200 gram rundergehakt, 1 ei, 3-4 eetlepels (zelfgemaakt of volkoren) paneermeel, Keltisch zout en peper, 2 eetlepels ketjap manis (Yakso), ½ theelepel gemberpoeder, 1 theelepel tomatenpuree, ¼ komkommer, sla, optioneel 125 gram taugé, gebakken uitjes, 1 stengel bosui en/of rode ui
Voor de satésaus: 3 eetlepels 100% pindakaas, 250 milliliter (kokos)melk, 1 theelepel sambal, 1 teen knoflook, aantal eetlepels sojasaus of ketjap manis naar smaak, evt. 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
Bereiding:
Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, paneermeel, 2 eetlepels ketjap manis, gemberpoeder, tomatenpuree en zout en peper naar smaak toe. Kneed goed door en maak er 2 ballen van. Smelt boter in een pan en bak de gehaktballen bruin en gaar. Haal de gehaktballen uit de pan en bak de taugé even kort in het braadvet met 1 eetlepel ketjap manis.
Snijd de broodjes open en beleg deze met sla. Snijd de komkommer in plakjes en leg deze op de sla. Schep de gebakken taugé op de komkommer. Snijd de gehaktballen in dikke plakken en leg deze op de taugé. Maak de satésaus, schep deze over de broodjes en maak het geheel af met in ringetjes gesneden bosui en gebakken uitjes. Serveer direct.
Satésaus:
Doe de kokosmelk voor de satésaus in een pannetje en voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng het geheel op laag vuur aan de kook en laat een paar minuten inkoken tot een mooie saus. Voeg een beetje water toe als de saus te dik wordt of wat pindakaas als de saus te dun is.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene